skip to Main Content
Pieter Challenge Voor Jeugdzwemmers Tijdens World Cup

Pieter Challenge voor jeugdzwemmers tijdens World Cup

Voor jonge zwemmers met een Olympische droom wordt tijdens de World Cup in Eindhoven de Pieter Challenge georganiseerd. Volg een supergave training van topzwemmers en zwem een wedstrijd in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion tijdens de FINA/airweave Swimming World Cup. Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen zich nu aanmelden voor de Pieter Challenge op vrijdag 11 of zaterdag 12 augustus.

De Pieter Challenge bestaat uit leerzame clinics en een wedstrijd. Tijdens de clinics wordt aandacht besteed aan zwemtechniek, stroomlijn en de start. Na de trainingen, die worden gegeven door (ex-)topzwemmers, wordt een wedstrijd gezwommen in het stadion van de FINA/airwave Swimming World Cup. Hierbij gaat het niet alleen om de snelheid, maar ook om de techniek. Een jury onder leiding van topcoach Jacco Verhaeren geeft punten voor tijd en uitvoering.

De Pieter Challenge is initiatief van Pieter van den Hoogenband. De voormalig topzwemmer en toernooidirecteur van de World Cup in Eindhoven wil jonge zwemmers inspireren en hen helpen zich te ontwikkelen tot topzwemmer. “Als klein manneke vond ik het ooit prachtig om een topwedstrijd te zwemmen tussen de volwassenen. Het hielp me met het vormen van mijn droom. Deze gebeurtenis heeft me jarenlang enorm gemotiveerd. Dit gegeven gun ik de toekomstige generatie zwemmers ook!”

Deelname aan de Pieter Challenge is open voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die in het bezit zijn van tenminste een KNZB-diploma of zwemdiploma B. De deelnemers worden ingedeeld in groepen op basis van niveau en ontvangen na inschrijving de exacte aanvangstijd voor hun groep.

Inschrijving voor de Pieter Challenge is slechts €9,00. Deelnemers ontvangen bovendien een ticket voor de series van de World Cup op vrijdagochtend of zaterdagochtend. Alle deelnemers, hun ouders en fans zijn uitgenodigd om de series op de tribune bij te wonen in een speciaal Pieter vak.

Meld je hier aan voor de Pieter Challenge

Back To Top