skip to Main Content

Thom de Boer verrast met OS-limiet op de 50m vrije slag

De 21.74 van Thom de Boer op de 50m vrije slag was het klapstuk van de ochtend: OS limiet, EK limiet en NR. De Boer was superblij en zag zijn geïntensiveerde training van de laatste maanden beloond. Bovendien zei hij veel profijt te hebben gehad van zijn ISL-deelname in Boedapest, waar hij zelfs een keer kon duelleren met de naast hem liggende wereldkampioen Caeleb Dressel. De geboren Alkmaarder, die een baan in de financiële sector combineert met zwemmen, had dankzij zijn werkgever de gelegenheid gekregen om in Boedapest mee te kunnen doen. Hij was in de wolken met zijn prestatie en weet dat hij in de finale minstens even snel kan zwemmen.

Ranomi Kromowidjojo bevestigde op dezelfde afstand haar nominatie met haar 24.42, want zij heeft bij de WK vorig jaar de kwalificatietijd (24.35) al gezwommen. Valerie van Roon (24,74) en Kim Busch (24,75) waren sneller dan de OS-prestatie eis (24,77) maar Femke Heemskerks 24,71 van de Swim Cup Amsterdam konden zij net niet voorbij zwemmen. Heemskerk kan door de Corona-infectie van haar man niet aan de start verschijnen in Rotterdam, waar strenge Corona eisen worden gehanteerd.
Tamara van Vliet kwam met haar 24.94 eveneens tot een tijd onder de 25 seconden.

Bij de mannen waren er meer kandidaten, maar de lat voor anderen ligt nu ineens veel hoger. De Boer (21,74) en Jesse Puts (21,92) zijn de enigen, die de limiet hebben. Stan Pijnenburg maakte enorme vorderingen met zijn 22,16, een pr met meer dan een halve seconde. Na hem kwam Jesse Puts met 22,18, maar hij heeft een maande geleden bij een trainingswedstrijd om de Koffiebroodjes Cup in Amsterdam nog 21,92 gezwommen. Nyls Korstanje met 22,22 en Kenzo Simons (22,28) completeerden het Nederlandse vijftal met Olympische en EK-aspiraties. Korstanje en Simons moeten veel sneller
kunnen, gezien hun persoonlijk beste tijden. Dat zou dus kunnen gebeuren in de finales vanaf 18.30 uur.

Back To Top