skip to Main Content

Sterk deelnemersveld bij Rotterdam Qualification Meet

Zwemcentrum Rotterdam is van 3 tot en met 6 december het toneel van de Rotterdam Qualification Meet (RQM). In totaal 122 topzwemmers uit binnen- en buitenland strijden deze dagen om tickets voor de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio 2021 te behouden of te verdienen. Ook kunnen de zwemmers zich kwalificeren voor de Europese Kampioenschappen (50m) in mei 2021.

Naast de beste Nederlandse zwemmers is de organisatie er in geslaagd ook toppers uit Oostenrijk, België, Israël, Zwitserland en Oekraïne aan de start te krijgen. De grootste buitenlandse delegatie komt uit België (10 mannen, 11 vrouwen). Vanwege de COVID-maatregelen is publiek helaas niet welkom in Zwemcentrum Rotterdam, maar alle wedstrijden zijn voor de liefhebbers te volgen op een Live Stream (met commentaar)

De organisatie van de RQM is in handen van de KNZB in samenwerking met Rotterdam Topsport en Sportbedrijf Rotterdam. André Cats, technisch directeur van de KNZB: “We zijn ontzettend blij met onze trouwe partners in Rotterdam die het ondanks de moeilijke omstandigheden tóch mogelijk maken deze wedstrijd te organiseren. Het is voor onze topzwemmers geweldig als ze op hoog niveau tegen elkaar kunnen racen in een schitterende topsport-accommodatie. We zijn blij dat we alle zwemmers die voor de EK, de Olympische of Paralympische Spelen in aanmerking komen, ook daadwerkelijk de kans kunnen geven zich in een échte wedstrijd met een sterk deelnemersveld te kwalificeren.”

Live Timing, programma en startlijsten per dag en per afstand.

Live Stream

Back To Top