skip to Main Content
Rotterdam Qualification Meet 2020

Rotterdam Qualification Meet 2020

De KNZB gaat alles op alles zetten om van 3-6 december een kwalificatiemeet in Rotterdam te laten plaatsvinden, de Rotterdam Qualification Meet. Het gaat een wedstrijd worden waar een beperkt aantal Nederlandse en buitenlandse zwemmers aan kan deelnemen. De wedstrijd staat uitsluitend open voor zwemmers die kans maken op kwalificatie voor OS, PS of EK. Het wordt dus niet een breed opgezet ONK waar een grote groep zwemmers aan mee mag doen. De KNZB is bezig met een alternatief voor het geplande ONK.

Hierbij roepen we zwemmers en zwemsters die menen serieus kans te maken op kwalificatie voor de Olympische of Paralympische Spelen in Tokio of de EK zwemmen Boedapest (inclusief post-EJK limiet) zich, via hun verenigingssecretariaat, in te schrijven voor deze kwalificatiewedstrijd. De info hiervoor komt op de KNZB-website te staan. Inschrijving dient uiterlijk woensdag 4 november 12.00 uur binnen te zijn.

Inschrijven betekent geen automatische plaatsing. De Technisch Directeur zal op basis van kansrijkheid een beperkt aantal sporters toevoegen aan het bestand van topsporters dat vanuit de HPC’s en het buitenland zal gaan deelnemen. Ook dient de KNZB toestemming te verkrijgen om deze groep zwemmers ontheffing te verlenen voor het zwemmen van een eenmalige wedstrijd.
Ten slotte moet ook de veiligheidsregio Rotterdam haar goedkeuring verlenen.

Uiteraard zullen we alle ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus moeten afwachten. We gaan ons uiterste best doen de wedstrijd doorgang te laten vinden. Dit zal gepaard gaan met alle mogelijke voorzorgsmaatregelen zoals testen, social distancing, mondkapjes, gereguleerd inzwemmen en trainen, etc. Gezamenlijk streven we ernaar de topsport in deze moeilijke tijden te continueren, maar tegelijkertijd geen enkel risico te vormen voor de samenleving of gezondheidszorg.

Met vriendelijke groeten,

 

André Cats
​Technisch directeur KNZB

Back To Top