skip to Main Content

Dag 1 RQM: Vier Olympische tickets voor NL-deelnemers op de 50m vrije slag

De eerste dag van het RQM is zeer succesvol verlopen. Vier Nederlanders hebben zich officieel gekwalificeerde voor de Olympische Spelen in Tokio 2021 op de 50m vrije slag.

Bij de dames bevestigde Ranomi Kromowidjojo haar nominatie van de WK in Gwangju met een winnende tijd van 24.38. Valerie van Roon verraste in de finale met haar tweede plaats in 24.63, een persoonlijk record. Zij passeerde daarmee de door Coronaperikelen geplaagde Femke Heemskerk, die bij de Amsterdam Swim Cup een jaar geleden 24.71 zwom.
Ook Kim Busch finishte binnen de OS-prestatie eis, maar haar 24.75 van de series was niet voldoende voor kwalificatie. Er mogen slechts twee deelnemers per land starten in Tokio.

Ook bij de heren heeft Nederland twee deelnemers. In de tweede race van de dag was Thom de Boer opnieuw de snelste in 21.75, slecht 0,01s boven zijn ochtendtijd. De limiet stond op 21.92. Deze tijd zwom Jesse Puts bij de WK in Gwangju en ook hij is nu zeker van Olympische kwalificatie.
Door de resultaten van Ranomi Kromowidjojo, Valerie van Roon, Thom de Boer en Jesse Puts is Nederland op de 50 meter vrije slag voor het eerst sinds 2004 weer vertegenwoordigd door het volledige aantal van vier deelnemers.

Back To Top