skip to Main Content
Topzwemmers In Actie Op Eindhoven Qualification Meet

Topzwemmers in actie op Eindhoven Qualification Meet

De KNZB organiseert van vrijdag 9 tot en met zaterdag 11 april de Eindhoven Qualification Meet (EQM). Dit nieuwe topsportevenement is een langebaanwedstrijd zwemmen onder de COVID-topsportregeling van NOCNSF/VWS.

In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven zullen in totaal ongeveer 220 zwemmers worden toegelaten, waaronder circa 60 geïnviteerde buitenlandse zwemmers. Tijdens de EQM kunnen limieten worden gezwommen voor het EK en de EJK, alsmede voor de Paralympische Spelen en Olympische Spelen van Tokio.

De opzet van de wedstrijd zal grote gelijkenis vertonen met de kwalificatiewedstrijd die begin december 2020 in Rotterdam is georganiseerd. Helaas is het nog altijd niet toegestaan publiek te verwelkomen bij dit evenement. Alle wedstrijden zijn wel live (en gratis) te volgen via de livestream en livetiming op deze website www.eqm2021.nl.

De EQM komt dit jaar in de plaats van de bekende Swimcup die onder de huidige omstandigheden geen doorgang kon vinden. Desondanks is er in Eindhoven wel spektakel te verwachten. Zo gaan meerdere zwemmers en zwemsters op jacht naar een startbewijs voor de Europese Kampioenschappen (junioren en senioren) en ook zijn er op verschillende afstanden nog tickets te verdienen voor de Olympische Spelen van Tokio.

Voor de Paralympiërs is de EQM de laatste kwalificatiekans om zich in de Tokio-ploeg te zwemmen, voor de Olympiërs is er nog een laatste kans op het EK in mei in Boedapest. Dat geldt overigens alleen voor de afstanden waar dan nog startbewijzen voor beschikbaar zijn.

Deze allereerste Eindhoven Qualification Meet wordt mede mogelijk gemaakt door Brabant Sport en Gemeente Eindhoven.

Back To Top