skip to Main Content

Het Pieter van den Hoogenband zwemstadion is van 9 tot en met 11 april
het toneel van de Eindhoven Qualification Meet (EQM).
Nationale en internationale topzwemmers strijden deze dagen om tickets voor de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio 2021 te behouden of te verdienen.

Live Stream & video’s

Favicon_knzb_stapel_beeldmerk_RGB_120

Het Laatste Nieuws

EQM Dag 3: Voorrondes met twee Nederlandse records en in totaal zeven EK-limieten

EQM Dag 3: Voorrondes met twee Nederlandse records en in totaal zeven EK-limieten

Twee Nederlandse records op de vroege ochtend in Eindhoven, waar Nyls Korstanje deze keer de…

EQM dag 2 series: Kira Toussaint vestigt Europees record 50m rugslag

EQM dag 2 series: Kira Toussaint vestigt Europees record 50m rugslag

Hoogtepunt in de voorrondes van dag 2 in Eindhoven was het Europese record van Kira…

EQM Dag 1: OS-limiet 100 vlinder voor Nyls Korstanje een honderdste te scherp.

EQM Dag 1: OS-limiet 100 vlinder voor Nyls Korstanje een honderdste te scherp.

Slechts een honderdste van een seconde was het verschil voor een geslaagde of niet gelukte…

Sterk EQM om ons op te verheugen.

Sinds jaar en dag wordt in april in Eindhoven de Swimcup gehouden. De editie van 2020 zou in het teken staan van Olympische en Paralympische kwalificaties, maar helaas moest vorig jaar vanwege de COVID-crisis de Swimcup gecanceld worden. Dit jaar is de Swimcup omgedoopt tot de Eindhoven Qualification Meet. Er mag vanwege de huidige COVID-restricties maar een beperkt aantal deelnemers deelnemen.

Niettemin is er veel te beleven in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion op 9,10 en 11 april. De gehele Nederlandse top zal aan de start staan. Naast onze eigen toppers zullen de OC-zwemmers, een selectie van clubzwemmers en buitenlandse zwemmers voornamelijk vanuit België en Duitsland op de startblokken klimmen.

In december is in Rotterdam een belangrijke stap gezet in kwalificatie voor de Olympische Spelen en de Europese Kampioenschappen. Niettemin zijn er nog goede kansen om een van de open plekken te benutten. Voor de Paralympische zwemmers is Eindhoven de laatste kans om aan de limieten te voldoen. Na afloop van de EQM zal de kwalificatie voor de Paralympische Spelen afgerond worden. Voor de vervangende EYOF en EJK kunnen ook limieten behaald worden, maar deze kwalificatie zal pas afgerond worden in juni.

Kortom: er staat veel op het spel in Eindhoven. Ik ben zeer blij dat met vereende krachten we in staat zijn om deze EQM mogelijk te maken.

André Cats
Technisch Directeur KNZB

Op deze website vindt u het programma en wordt tijdens het toernooi een Live Stream aangeboden en Live Timing. Zo hoeft u niets van deze fantastische wedstrijd te missen.

Helaas is het niet mogelijk om deze wedstrijd bij te wonen als publiek en er zullen daarom geen tickets beschikbaar zijn.

Back To Top