fbpx skip to Main Content
WK-limiet En Nederlands Record Voor Tes Schouten

WK-limiet en Nederlands record voor Tes Schouten

In Eindhoven is de Swim Cup in volle gang! Dit jaar is de Swim Cup onderdeel van de LEN Swimming Cup en gaan de zwemmers op jacht naar WK, WK-para, EJK en EYOF limieten. 

Tes Schouten zorgde voor spektakel in de finale van de 100 meter schoolslag. Met 1.06.96 zwom zij niet alleen een WK limiet, maar verbeterde ze ook haar eigen nationaal record en dook ze als eerste Nederlandse ooit onder de 1.07, iets waarmee ze zichzelf verbaasde: “Ik wist wel dat het WK limiet erin zat en daar hoopte ik op, maar onder de 1.07 had ik niet verwacht.”

Arjan Knipping evenaarde op de 400 meter wisselslag het Nederlands Record van Marcel Wouda uit 1997. Knipping, die het record vorige week in Den Haag nog nipt miste, snelde  onder toeziend oog van Wouda naar 4.15.38. Lotte Hosper zwom op deze afstand een Nederlands record 17 jaar: 4.53.37.

Het eerste limiet van de dag werd al in vierde serie gezwommen. Thomas Jansen snelde op de 400 meter vrije slag naar 4,04,62, goed voor EJK Open Water limiet. Ook Bridget Vermeer voldeed op deze afstand aan dit limiet. Met 4.35.27 is ook zij gekwalificeerd voor het toernooi in Racice. Lleyton Plattel zwom gisteren op de 1500 meter al het Nederlands Record van Pieter van den Hoogenband uit de boeken. Vandaag moest het nationaal record 17 jaar eraan geloven. Deze werd aangescherpt tot 3.56.49. Luc Kroon verbrak in de finale zijn eigen Nederland Jeugd Record. Zijn tijd, 3.51.73, is direct goed voor een EJK limiet.

Op de 100 meter schoolslag waren de parazwemmers in vorm. Al in de eerste serie zwom Thomas van Wanrooij een limiet voor het WK-parazwemmen. Even daarna verbrak Rogier Dorsman het Nederlandse record in de klasse SB12. Ook Liesette Bruinsma zwom de richttijd voor het WK, na haar wereldrecords van gisteren, bleek zij ook vandaag in een goede vorm te verkeren. “Ik ben ontzettend blij dat ik de richttijd heb gezwommen. Ik heb vanuit Den Haag een aantal punten meegenomen om te verbeteren en dan merk je dat dat zich hier uitbetaald.” Ook Lisa Kruger voldeed aan de richttijd voor het WK-parazwemmen.

Thijs van den End verbeterde op de 50 meter rugslag het nationaal record in de klasse S9.

Vuurwerk was er op de 100 meter vrije slag met een EYOF limiet voor Janna van Kooten en een limiet voor het WK para-zwemmen voor Jonne Moleman. Liesette Bruinsma liet wederom zien in vorm te zijn en verbrak het Nederlands record in de klasse S11. Datzelfde deed ook Chantalle Zijderveld. Dit record betekende voor haar ook het WK limiet op deze afstand. Ook Lisa Kruger voldeed aan het WK limiet. De winst op de 100 meter vrije slag werd overigens gedeeld door Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo. Beide dames tikten aan in 53.49.

Tussen de sessies door werd, naast de Arena Junior Swim Cup, een clinic waterbasketbal georganiseerd door Uniek Sporten Brabant in samenwerking met Brabantsport.

Back To Top