fbpx skip to Main Content
Wie Wordt De Beste Zwemmer Op De Swim Cup?

Wie wordt de beste zwemmer op de Swim Cup?

In Eindhoven strijden nationale en internationale zwemtop gedurende het paasweekend om de winst. Tijdens series, halve finales en finales kunnen deelnemers zich kwalificeren voor de grote zwemtoernooien in Baku (Europese Spelen), Kazan (WK), Glasgow (WK voor gehandicapten) en Tblisi (EYOF).

Maar dat is niet alles. De races van de zwemmers worden door FINA omgezet naar punten en daar komt de FINA Ranking uit. Deze ranking laat zien welke deelnemers het meest succesvol zijn gedurende de Swim Cup. Na drie dagen staat Femke Heemskerk bovenaan, vanwege haar goede races in de 50, 100 en 200 meter vrije slag. Ze wordt gevolgd door Caba Siladji en Cameron van der Burgh. Vorig jaar waren er zes vrouwen die als beste hadden gepresteerd op de Swim Cup. Het ziet er naar uit dat de mannen zich dit jaar ook laten gelden, waaronder Sebastiaan Verschuren, Caba Siladji  en de Olympisch kampioen Cameron van der Burgh (Zuid-Afrika).

Zondag wordt er in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion besloten wie de Swim Cup gaat winnen. Op de laatste dag, na de laatste finale worden de beste zes zwemmers gehuldigd om de geweldige prestatie die zij hebben neergezet.

Zie hierboven de top tien best presterende zwemmers op de Swim Cup na dag drie:

Back To Top