fbpx skip to Main Content
Volle Tribunes Tijdens Middagprogramma Super Saturday   

Volle tribunes tijdens middagprogramma Super Saturday  

De tribunes van het Pieter van den Hoogenband zwemstadion zitten nagenoeg vol en dat is niet vreemd op deze dag vol zwemspektakel, vandaag is Super Saturday! Een mooi middagprogramma met veel toptalenten, gevolgd door de aanstormende talenten van de Pieter Cup.

Zwemmarathon Maarten van der Weijden
Voordat het zwemstadion vol stroomde met toeschouwers gebeurde er al ontzettend veel in het Eindhovense bad. Maarten van der Weijden legde zijn laatste kilometers af voor zijn zwemmarathon voor de KWF Marathonweken. Ondersteund door maar liefst 120 deelnemers, zwom Maarten maar liefst 42,2 kilometer om daarmee geld op te halen voor kankeronderzoek. Een totaalbedrag van maar liefst € 43.228,44 werd er opgehaald door deze fantastische prestatie.

Nederlands team in actie
Vele Nederlandse toppers komen deze middag tijdens de series in actie. Bij de vrouwen stonden onder andere Marrit Steenbergen, Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Maud van der Meer aan de start van de 100 meter vrije slag. Al in de series waren de tijden scherp. Marrit Steenbergen zwemt een tijd van 55.93 en dat is onder de limiet voor het EJK in Hongarije. En zowel Ranomi Kromowidjojo (54.43) als Maud van der Meer (54.85) zwommen onder de tijd voor het EK in Londen. Uiteindelijk was Femke Heemskerk de snelste Nederlandse in deze series met een tijd van 54.30. Vanavond staan zij allemaal aan de start van de halve finales.

De Nederlandse mannen stonden aan de start bij de 200 meter vrije slag, waaronder Maarten Brzoskowski, Kyle Stolk en Sebastiaan Verschuren. Ook zij komen vanavond weer in actie.

Paralympische team blijft records verbreken
Het Paralympische team is op dreef tijdens deze Swim Cup. Waar gisteren maar liefst twee wereldrecord werden verbroken, door Chantalle Zijderveld en Olivier van de Voort, sneuvelde er deze ochtend twee Nederlandse records. Allereerst zwom Thijs van Hofweegen het oude record uit de boeken op de 50 meter schoolslag, hij zette een nieuwe tijd van 41.31 neer. Vervolgens zwom Thijs van den End op de 100 meter rugslag een nieuw Nederlands records in 1:06.38.

Winnaar Swim Cup

In de tussentijd worden alle prestaties van de nationale en internationale zwemtop bijgehouden. Want morgenavond wordt de winnaar van de Swim Cup bekend gemaakt. De best presterende atleet tijdens deze vijf dagen in Eindhoven ontvangt van Hotel van der Valk Eindhoven de hoofdprijs van maar liefst € 5.000,-. De tussenstand op dit moment zie bovenaan deze pagina

Back To Top