fbpx skip to Main Content
Verschuren Weer Succesvol In Series Op Innovatieve Swim Cup

Verschuren weer succesvol in series op innovatieve Swim Cup

Deze ochtend mag Sebastiaan Verschuren al vroeg laten zien wat hij kan op de 200 meter vrije slag. Zijn prestaties op de 100 meter vrije slag hebben laten zien dat hij in vorm is, dus alle ogen zijn op hem gericht. En vanochtend terug in het Eindhovense zwembad: Sarah Sjöström.

Sjöström eindelijk in actie in Eindhoven
De eerste twee dagen van de Swim Cup kon Sarah Sjöström niet aan de start verschijnen. Een voedselvergiftiging hield haar aan de kant. Maar deze ochtend is ze weer aanwezig en op de 100 meter vrije slag laat ze zien dat ze weer fit is. Ze zwemt een tijd van 54.64 en gaat als derde, achter Heemskerk en Kromowidjojo, door naar de halve finales van vanmiddag.

Verschuren sterk in series
Sebastiaan Verschuren weet het: Hij moet onder een tijd van 1:46.98 zwemmen om zich te kwalificeren op de 200 meter vrije slag voor het WK in Kazan. Verschuren gaat snel van start en na het eerste keerpunt pakt hij de voorsprong. Na 200 meter eindigt hij als eerste in een tijd van 1:46.07 en kwalificeert zich voor Kazan!

Innovatieve Swim Cup
De Swim Cup probeert jaarlijks te innoveren en vooruit te lopen op andere mondiale toernooien. Via het Youtube platform (zwemsport.tv) wordt al een aantal jaar een livestream geplaatst, waardoor alle races overal online gevolgd kunnen worden. Dit jaar is de Swim Cup weer iets verder gegaan. De individuele races zijn tien minuten nadat er gezwommen is zichtbaar op het Youtube platform. Hiermee creëert de Swim Cup een ‘second screen’. Zo kon Sebastiaan Verschuren vanochtend na vijf minuten na zijn race al zien hoe hij had gezwommen op de 200 meter vrije slag. Sinds deze editie worden ook de portretfoto’s getoond van de zwemmers die aan de start staan. De Swim Cup laat hiermee de zwemmer zien die onder de badmuts en achter de zwembril zit. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door www.videoregie.nl, die de beelden verzorgt en door VDH Timing die verantwoordelijk zijn voor de tijdwaarneming.

Back To Top