fbpx skip to Main Content
Verlinden Zwemt Zichzelf Tijdens Finale Swim Cup Naar Rio

Verlinden zwemt zichzelf tijdens finale Swim Cup naar Rio

Schoolzwemkampioenschappen
Na een mooie middagsessie waarin verschillende records werden gezwommen, werd de veelbelovende avond sessie geopend met de finale van de schoolzwemkampioenschappen. Hierbij tikten Thom Keukens, Kimberley Geene en Sterre Hendriks, ieder in hun eigen leeftijdscategorie, als eerste aan en gingen daarmee met de gouden medailles naar huis.

Wereldrecords
Opnieuw ging de avondsessie knallend van start. Paralympisch zwemster Chantalle Zijderveld zwom op de 50 meter schoolslag een wereldrecord in een tijd van 34.46.

Later op de avond kwam de Paralympische mannenploeg bestaande uit Olivier van de Voort, Duncan van Haaren, Tim van Duuren en Thijs van Hofweegen in actie om hun eerder gezwommen tijd aan te scherpen. Van de Voort scherpte hierbij als openingszwemmer wederom zijn eigen wereldrecord op de 100 meter rugslag aan tot 59.07. Ondanks de pijlsnelle opening bleek een totale tijd van 4:26.07 net niet genoeg voor een Paralympisch limiet.

Missie volbracht
Met nog twee pogingen in het verschiet om aan de Olympische limiet op de 100 meter vlinderslag te voldoen wist Joeri Verlinden wat hem te doen stond. Na een fantastische race, met een tijd van 51.79, heeft hij eindelijk zijn doel bereikt. “Ik heb vanmiddag na de series een flink potje zitten janken en daarmee de negatieve energie van me af gegooid, gelukkig heb ik deze vanavond om kunnen zetten in iets positiefs en is het eindelijk gelukt. Het moest gewoon gebeuren!”, aldus een opgeluchte Verlinden.

Naast de geweldige prestatie van Joeri Verlinden wist in dezelfde race ook de 17 jaar oude Nyls Korstanje een leeftijdsrecord te zwemmen en zich daarmee te kwalificeren voor het Europees jeugd kampioenschap.

Nek-aan-nekrace bij 50 meter vlinderslag
In de finale van de 50 meter vlinderslag voor vrouwen kwamen twee toppers, Ranomi Kromowidjojo en Jeanette Ottesen, elkaar tegen. In een nek-aan-nekrace was het uiteindelijk ‘Kromo’ die aan het langste eind trok met een tijd van 25.62 om 25.80. “Ik heb met Ottesen een goede zwemster verslagen en dat geeft een lekker gevoel”, sprak Kromowidjojo enthousiast.

Maaike de Waard zwom in dezelfde finale naar een fantastische tijd van 25.83 en kwalificeerde zich daarmee voor de Europees kampioenschap in Londen!

Goede tijd
Femke Heemskerk wist in de finale van de 200 meter vrije slag een overtuigende tijd neer te zetten van 1:55.85 en toonde hiermee aan in vorm te komen voor de Europees Kampioenschappen in Londen die volgende maand van start gaan. Haar naaste achtervolgers waren Robin Neumann en Marrit Steenbergen die beiden ook fantastische tijden zwommen in respectievelijk 1:57.85 en 1:57.87.

Marathon Maarten van der Weijden
Aansluitend aan het spektakel van vanavond is voormalig leukemiepatiënt en Olympisch kampioen open water zwemmen, Maarten van der Weijden begonnen aan zijn 42 kilometer lange marathon om geld op te halen voor KWF kankerbestrijding. Gesteund door maar liefst 120 zwemmers in de banen naast hem, verwacht Maarten de volgende ochtend om 10:00 uur zijn doel te hebben bereikt.

Maarten kan hiervoor alle vocale dan wel financiële steun gebruiken. Dus schroom niet en draag uw steentje bij!

Vooruitblik zaterdag
Morgen staan, voorafgaand aan het programma van de Swim cup, de laatste kilometers van Maarten van der Weijden op de planning. Vervolgens zijn er series van verschillende disciplines waarbij onder meer de toppers Sebastiaan Verschuren, Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk in actie zullen komen. Alles bij elkaar geeft dit voldoende reden om een bezoek te brengen aan de Swim cup in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion!

Back To Top