fbpx skip to Main Content
Van Der Weijden Lijkt Onoverwinnelijk In Zwemmarathon Voor KWF

Van der Weijden lijkt onoverwinnelijk in zwemmarathon voor KWF

In de nacht van vrijdag 7 april op zaterdag 8 april heeft Maarten van der Weijden maar liefst twaalf uur achter elkaar gezwommen. In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion werd Maarten vergezeld door zeven teams die in estafettevorm met hem mee zwommen.

Vorig jaar daagde Maarten zichzelf uit om een zwemmarathon te zwemmen van 42 kilometer. Hij voltooide deze bizar lange afstand in 10,5 uur. Maar Maarten vond dat nog niet genoeg, daarom was dit jaar het streven om maar liefst 12 uur achter elkaar te zwemmen voor KWF Kankerbestrijding. Gelukkig kreeg Maarten steun van zeven teams die in estafettevorm in de banen naast hem mee zwommen, want dat het zwaar ging worden was wel duidelijk!

In die we 12 uur heeft Maarten maar liefst 48,4 kilometer gezwommen. Dat zijn maar liefst 968(!) keerpunten. AnneMarieke Gottmer van KWF mocht samen met Maarten de cheque onthullen en sprak daarbij de mooie woorden: “We hebben allemaal dezelfde droom, dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker”. Met deze geweldige prestatie heeft Maarten, samen met de andere zwemmers maar liefst € 16.286,- opgehaald voor het nog steeds zo nodige kankeronderzoek. En hij sluit af met een dankwoord: “Wat een enorm bedrag hebben we opgehaald, ik heb een fantastische nacht achter de rug. En ik wil nog drie dingen zeggen: Dank jullie wel! Dank jullie wel! Dank jullie wel!”

_KJV8886_20170407_185958

Deze en meer foto’s te zien via deze link (er volgen nog meer foto’s na de Swim Cup)

Back To Top