fbpx skip to Main Content
Tweede Dag Swim Cup Opent Met Wereldrecord

Tweede dag Swim Cup opent met wereldrecord

Na een enerverende eerste dag bij de Swim Cup ging ook de tweede dag vol spanning en sensatie van start.

Wereldrecord
De middagsessies begonnen met de series 400 meter wisselslag voor dames. Hierbij zwom onder andere de Servische Anja Crevar een snelle tijd, namelijk 4:52.49.

In de 5e heat van de 200 meter rugslag bij de mannen kwam paralympiër Olivier van de Voort in actie. Hij zwom 2:07.06 wat betekende dat hij een honderdste van zijn oude wereldrecord afzwom.

Nederlandse toppers in actie
Nadat gisteren al een aantal Nederlandse toppers in actie kwamen was dat vandaag niet anders. Zo zwom onder andere Marrit Steenbergen tijdens de 200 meter vrije slag een tijd van 2:01.41. Een heat daarna was het Robin Neumann die onder de limiet voor het Europees Kampioenschap zwom, in een knappe tijd van 1:58.51.

Ook Sebastiaan Verschuren en Maarten Brzoskowski kwamen in actie. Beide zwommen de 100 meter vrije slag. Verschuren zwom een tijd van 48.65. Brzoskowski kwam tot een tijd van 50.20. Beide heren staan vanavond in de halve finale.

Aan het einde van de middagsessie deed de Paralympische estafetteploeg nog een poging tot een nieuw Nederlands record. Cleo Keijzer, Lisa den Braber, Chantalle Zijderveld en Manon Vermarien waagde de poging om het Nederlands record aan te scherpen en dat lukte ze, met een fantastische tijd van 5:15.83.

Vooruitblik op avondsessie
Vanavond worden onder andere de halve finales van de 100 meter vrije slag gezwommen, waarin Sebastiaan Verschuren zijn tijd van vanochtend met achttien honderdsten zal moeten verlagen om de limiet voor de Olympische Spelen te halen. Alle ogen zijn vanavond op hem gericht. Verder staat ook de halve finale van de 200 meter vrije slag bij de vrouwen op het programma. Daarin gaan onder andere Femke Heemskerk, Robin Neumann, Esmee Vermeulen en Marrit Steenbergen tegen elkaar strijden om een plek in de finale.

Nog tickets te koop
Bij de kassa zijn nog steeds tickets te koop voor de avondsessie. Er staan voor de avond vele belangrijke (halve) finales op het programma, dus reden genoeg voor een bezoek aan het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Bent u niet in de gelegenheid om naar het stadion te komen, volg ons dan hier of via het live twitterverslag.

Back To Top