fbpx skip to Main Content
Toussaint Zwemt Exact De Olympische Limiet In Een Alles Of Niets Race

Toussaint zwemt exact de Olympische limiet in een alles of niets race

Na een enerverende eerste avondsessie stond vandaag de tweede avondsessie van de Swim Cup 2016 voor de deur. Gisteren werden er een aantal records en limieten gezwommen dus dat beloofde iets voor vandaag.

Limiet Rio voor Toussaint
Ook deze avondsessie begon spectaculair. Ten eerste was er direct een Nederlands record op de 100 meter schoolslag bij de Paralympische mannen. Duncan van Haaren scherpte zijn record van vanmorgen aan, hij zwom 1:08.26.

Een prachtige prestatie op de 100 meter rugslag was er voor Kira Toussaint. Nadat ze zich gisteren al gekwalificeerd had voor het EK op 100 meter rugslag, zwom ze vandaag precies de limiet (1:00.25) op dezelfde afstand, om naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te gaan. “Vorig jaar heb ik in Tennessee mijn rugslag veranderd, het was een lang leerproces. Vandaag was een alles of niets race, en het was dus precies genoeg. Ik kan bijna niet meer op mijn benen staan,” aldus een uitzinnige Toussaint.

 

 

Heemskerk zwemt top tijd in halve finale
De afsluiting van de avond stond in het teken van een aantal Nederlandse toppers die in actie zouden komen. Als eerste was het de beurt aan Sebastiaan Verschuren, die probeerde om onder de limiet voor Rio de Janeiro te zwemmen op de 100 meter vrije slag. Hij klokte een tijd van 23.88 na 50 meter maar kwam niet verder dan 48.77. Verschuren krijgt morgen nog een kans om de limiet te zwemmen in de finale van de 100 meter vrije slag.

In de tweede halve finale voor de 200 meter vrije slag kwamen onder andere Femke Heemskerk en Esmee Vermeulen in actie. Eerstgenoemde won de race in een tijd van 1:56.61 wat betekent dat ze weer onder de Olympische limiet zwom.

Vooruitblik 
Morgen staat onder andere de finale van de 100 meter vrije slag bij de mannen, met Sebastiaan Verschuren in de gelederen, op het programma. Maar ook de finale van de 200 meter vrije slag bij de dames vind plaats, waarbij ondere andere Femke Heemskerk, Marrit Steenbergen, Esmee Vermeulen en Robin Neumann aan de start verschijnen. Dat belooft dus weer een mooie Swim Cup dag te worden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion!

Back To Top