fbpx skip to Main Content
Swim Cup In Het Nieuws

Swim Cup in het nieuws

Gisteren was een succesvolle dag voor deelnemers van de Swim Cup. De Swim Cup kwam veel in het nieuws, lees hier een aantal van de artikelen:

Volkskrant: Verschuren terug aan het front

Er was nog maar een handvol mensen dat in hem geloofde. ‘Inclusief mezelf’, verduidelijkte zwemmer Sebastiaan Verschuren donderdagochtend, nadat hij zich met een forse uithaal had geplaatst voor de 100 meter vrije slag op de WK van deze zomer. Zijn tijd, 48,25 seconden, was de beste van de wereld dit seizoen en de derde uit zijn loopbaan.

Lees verder…

 

AD Sportwereld: Voor Heemskerk is 50 meter een mooi toetje

De WK-startbewijzen voor de 100 en 200 meter vrije slag had Femke Heemskerk al op zak en vandaag pakte ze ook een ticket op de kortste afstand, in een persoonlijk record nog wel. De 27-jarige zwemster dook tijdens de Swim Cup in Eindhoven op de 50 meter vrije slag zowel in de series (24,68) als in de finale (24,57) onder de vereiste limiet van 24,81 seconden. ,,Het ging lekker”, zei Heemskerk, die alleen olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo (24,35) voor zich moest dulden. ,,Deze tijd is voor mij supergoed.”

Lees verder…

 

Telegraaf: Zege voor Kromowidjojo op 50 meter vrij

Ranomi Kromowidjojo heeft donderdag op de eerste dag van de Swim Cup in Eindhoven de 50 meter vrije slag gewonnen. De olympische kampioene op de sprint tikte in de finale aan na 24,35 seconden. Ze bleef hiermee Femke Heemskerk voor, die finishte in 24,57. Esmee Vermeulen werd derde in 25,25.

Lees verder…

 

Nu Sport: WK kortebaan was wake-up-call voor Nederlands mannenzwemmen

Het contrast met de successen van de Nederlandse vrouwen is nog steeds groot, maar waar afgelopen december geen enkele Nederlandse man zich plaatste voor de WK kortebaan in Doha, hebben zich na donderdag drie zwemmers gekwalificeerd voor de WK langebaan deze zomer in Rusland.

Lees verder…

Back To Top