fbpx skip to Main Content
Swim Cup In Het Nieuws #5

Swim Cup in het nieuws #5

We hebben de Swim Cup zondagavond afgesloten met fantastische races, met voornamelijk de top van de Nederlandse selectie in het water. We hebben kunnen genieten van vijf dagen zwemspektakel. Zie hier een overzicht van de artikelen over de Swim Cup, met als één van de hoogtepunten de presentatie van het Nederlandse Paralympische team dat naar Rio de Janeiro afreist deze zomer.

Team NL: Achttien zwemmers zeker van Paralympisch Spelen
Bondscoach Mark Faber heeft achttien zwemmers aangewezen voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. De zeven mannen en elf vrouwen voldeden de afgelopen maanden op één of meer afstanden aan de limieten die NOC*NSF gesteld had. Faber presenteerde zijn selectie bij de Swim Cup in Eindhoven. Lees hier verder.

AD Sportwereld: Eerste test van Olympisch seizoen ‘Kromo’ geslaagd
De eerste echte test van het olympische seizoen is voor Ranomi Kromowidjojo geslaagd. Bij de Swim Cup in Eindhoven klokte ze in de halve finale op de 100 vrij een toptijd: 53,21. Zondagavond was ze in de finale een stuk langzamer: 53,55. ,,Ik heb alles gegeven en die 53,21 is goed voor nu,” zei de olympisch kampioene. Lees hier verder.

NOS Sport: Kromowidjojo klopt Heemskerk op ‘trage’ 100 vrij 
Bij de Swim Cup in Eindhoven heeft Ranomi Kromowidjojo de 100 meter vrije slag gewonnen. De olympisch kampioene hield Femke Heemskerk in de finale achter zich: 53,55 om 53,98. Lees hier verder.

NOS Sport: Kromo over ‘late’ Swim Cup: Oordoppen in en slaapmasker op 
De Swim Cup in Eindhoven gold ook in praktisch opzicht als testmoment voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Het finale programma stond niet, zoals gebruikelijk, geprogrammeerd in de namiddag en de vroege avond: het werd een latertje voor de zwemmers. Lees hier verder.

Back To Top