fbpx skip to Main Content
Swim Cup In Het Nieuws #2

Swim Cup in het nieuws #2

Inmiddels zijn we alweer aangekomen bij dag drie van de Swim Cup. Dag twee was succesvol, met name voor Kira Toussaint die exact de limiet voor de Olympische Spelen zwom op de 100 meter rugslag. De Nederlandse media schreven er volop over, zie hieronder een overzicht van de artikelen. Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken is de vooruitblik op vandaag, met na afloop van het Swim Cup-programma Maarten van der Weijden die een zwemmarathon gaat afleggen voor het KWF. Maar ook aandacht voor Femke Heemskerk die ‘geen idee heeft’ over hoe ze ervoor staat.

Nu.nl: Toussaint (21) zwemt Olympische limiet 100 meter rugslag
Kira Toussaint heeft donderdagavond bij de Swim Cup in Eindhoven de olympische limiet behaald op de 100 meter rugslag. Lees hier verder.

NOS Sport: Toussaint zwemt Olympische limiet op 100 meter rugslag
Kira Toussaint heeft bij de Swim Cup in Eindhoven voldaan aan de olympische limiet op de 100 meter rugslag. De 21-jarige zwemster won de eindstrijd in 1.00,25 en dat was exact voldoende om naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te mogen. Lees hier verder.

AD Sportwereld: Toussaint en Heemskerk zwemmen limiet, Verschuren niet
Kira Toussaint heeft donderdag op de tweede dag van de Swim Cup in Eindhoven een olympische limiet behaald op de 100 meter rugslag. Ze tikte in de A-finale aan in een winnende tijd van 1.00,25. Daarmee eindigde ze precies op de olympische norm voor Rio 2016. Lees hier verder.

Volkskrant: Van der Weijden gaat elf uur te water voor het goede doel
Maarten van der Weijden gaat een nacht te water. Vannacht, de overgang van vrijdag naar zaterdag, zwemt de olympisch kampioen van 2008 te water voor het goede doel, het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF). De ex-kankerpatiënt legt dan 42 kilometer af in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Lees hier verder.

AD Sportwereld: “Ik ga niet als een ezel in het water liggen”
Femke Heemskerk heeft na ruim een half jaar trainen onder een nieuw regime ‘geen idee’ hoe ze er voor staat. Vrijdagavond zwemt ze de finale van de 200 vrij tijdens de Swim Cup in Eindhoven. Lees hier verder.

Back To Top