fbpx skip to Main Content
Swim Cup In Het Nieuws #2

Swim Cup in het nieuws #2

Inmiddels is dag drie van de Swim Cup Eindhoven aangebroken. Maar we kijken nog even terug op dag twee en wat er in het nieuws voorbij kwam over de Swim Cup. Verslagen van de Swim Cup kan je hier lezen. In andere media zijn het Jesse Puts en Arno Kamminga die het nieuws domineren. Puts komt vandaag in actie op zijn nummer de 50 meter vrije slag, waarop hij op het WK korte baan zijn eerste wereldtitel bereikten. De ogen zijn dus op hem gericht. En Kamminga heeft afgelopen dagen bewezen Nederlands’ grootste schoolslag specialist te zijn.

ED: Jesse Puts ziet wereldtitel als een leuk begin
‘Een leuke vermelding op mijn cv’. Zo ziet zwemmer Jesse Puts zijn wereldtitel op de kortebaan eind vorig jaar. ,,Het is een mooi begin, maar ik ben nog lang niet waar ik wil zijn”, zei de Utrechtse sprinter vrijdag op de Swim Cup in Eindhoven. Lees hier verder.

NOS Sport: Jesse Puts, wereldkampioen zonder ideaal lijf
Met zijn bescheiden schoenmaat 42 heeft zwemmer Jesse Puts niet het ideale lichaam voor een sprinter. Maar sinds de WK kortebaan van eind vorig jaar in Canada is Puts een man om rekening mee te houden. Nu is de vraag: kan hij ook zo verrassen op de langebaan? Lees hier verder.

NOS Sport: Kamminga blijft verrassen op schoolslag
Schoolslag specialist Arno Kamminga heeft tijdens de Swim Cup Eindhoven opnieuw zijn klasse getoond. In december kwalificeerde hij zich al verrassend voor de WK zwemmen op de 200 meter schoolslag. Maar in het Pieter van den Hoogenband-stadion liet Kamminga zien dat hij ook op de 50 meter WK-waardig is. Lees hier verder.

Kamminga pakt WK-ticket bij Swim Cup
Zwemmer Arno Kamminga heeft bij de Swim Cup in Eindhoven weer een startbewijs voor de WK in Boedapest veroverd. De 21-jarige Katwijker dook op de 50 meter schoolslag onder de zogeheten debutanten limiet, die op 27,51 seconden staat. Kamminga noteerde in het Pieter van den Hoogenband-zwemstadion een tijd van 27,47, slechts één honderdste boven de senioren limiet. Lees hier verder.

Back To Top