fbpx skip to Main Content
Swim Cup In Het Nieuws #1

Swim Cup in het nieuws #1

De eerste succesvolle Swim Cup-dag is inmiddels achter de rug. Ondanks de andere tijden dan de zwemmers gewend zijn, presteerde zij het om topprestaties neer te zetten. De Nederlandse media is dat niet ontgaan. Hierbij een overzicht van een aantal van de artikelen:

AD Sportwereld: Kromo toont Olympische vorm in Eindhoven
Ranomi Kromowidjojo heeft woensdagavond bij de Swim Cup in Eindhoven de 50 meter vrij gewonnen. De olympisch kampioene op dit onderdeel zegevierde in een tijd van 24,36 seconden. Daarmee bleef ze voor de derde keer op de openingsdag van het zwemtoernooi onder de olympische limiet van 24,81. De Groningse tikte eerder aan in 24,67 (serie) en 24,39 (halve finales). Lees hier verder.

AD Sportwereld: Brzoskowski opnieuw onder de limiet  
Maarten Brzoskowski heeft woensdagavond bij de Swim Cup in Eindhoven de 400 meter vrije slag op zijn naam geschreven. De Brabander tikte aan in een tijd van 3.48,38. Daarmee bleef de zwemmer van PSV net onder de olympische limiet van 3.48,41. Brzoskowski had in december vorig jaar bij de Swim Cup in Amsterdam de norm voor Rio 2016 op dit nummer al gehaald met een tijd van 3.47,32. Lees hier verder.

NOS Sport: Para-atleet Toeters scherpt wereldrecord aan  
Paralympisch zwemster Magda Toeters heeft op de openingsdag van de Swim Cup in Eindhoven haar eigen wereldrecord op de 200 meter schoolslag verbeterd. Lees hier verder.

Volkskrant: Brzoskowski jaagt op oude record van Van den Hoogenband  
Hij werd Nederlands kampioen op de 400 meter vrij, maar bleef ver verwijderd van het record van Pieter van den Hoogenband. Lees hier verder. 

Back To Top