fbpx skip to Main Content
Swim Cup In Het Nieuws #1

Swim Cup in het nieuws #1

De eerste dag van de Swim Cup is achter de rug. Hoogtepunten waren de tijden die onder de WK -limiet gezwommen werden door Kira Toussaint, Maaike de Waard en het Nederlandse Record van Arno Kamminga. Naast dat wij zelf verslag deden van deze dag, kwam de Swim Cup in diverse media ook onder de aandacht. Lees de eigen verslagen van de Swim Cup hier terug.

ED: Toussaint, De Waard en Kromo voldoen aan WK limiet
Bij de Swim Cup in Eindhoven heeft Kira Toussaint op de 50 meter rugslag aan de limiet voor de wereldkampioenschappen zwemmen in juli in Boedapest voldaan. De Nederlandse noteerde een tijd van 28,13 seconden. De limiet is 28,35. Lees hier verder.

NOS Sport: Schoolslag Record Kamminga tijdens Swim Cup
Arno Kamminga heeft bij de Swim Cup in Eindhoven, waar nationale titels op de langebaan zijn te behalen, zijn eigen Nederlands record verbeterd op de 200 meter schoolslag. Lees hier verder.

Telegraaf: Dubbele WK-limiet voor De Waard
Maaike de Waard heeft bij de Swim Cup in Eindhoven twee keer voldaan aan de limiet voor de wereldkampioenschappen zwemmen in juli in Boedapest. De zwemster deed dat op de 50 meter rugslag en de 50 meter vlinderslag. Lees hier verder.

ED: Zwemmer Arno Kamminga valt van de ene verbazing in de andere
Arno Kamminga moest aan de vooravond van de Swim Cup in Eindhoven even met zijn ogen knipperen toen hij zijn baantjes trok in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Terwijl de 21-jarige schoolslag specialist woensdagavond even ging loszwemmen, waren werklui bezig het stadion gereed te maken voor de Swim Cup. En opeens verscheen daar – achter de startblokken – een groot KNZB-spandoek met het portret van niemand minder dan Arno Kamminga. Lees hier verder.

Back To Top