fbpx skip to Main Content
Swim Cup Eindhoven Onderdeel Van LEN Swimming Cup

Swim Cup Eindhoven onderdeel van LEN Swimming Cup

De Swim Cup in Eindhoven maakt dit jaar deel uit van de LEN Swimming Cup, een nieuw circuit van internationale zwemwedstrijden van de Europese zwembond. Dat maakt de KNZB vandaag bekend. Het evenement, dat wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met BrabantSport en de gemeente Eindhoven, vindt plaats van 12 tot en met 14 april 2019 in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion.

De LEN is deze serie wedstrijden begonnen om het (top)zwemmen in Europa verder te promoten en meer betrokkenheid bij zwemfans te creëren. De bond gebruikt daarvoor bestaande, gerenommeerde wedstrijden. In januari werd de eerste wedstrijd van de LEN Swimming Cup gehouden, bij de Luxembourg Euro Meet. Ook internationale wedstrijden in Frankrijk en Italië hebben zich aangesloten bij dit circuit. Een van de hoofdpunten van de LEN Swimming Cup is de professionele televisieregistratie van de wedstrijden, samen met partner EBU (European Broadcaster Union). De KNZB heeft besloten het prijzengeld te verhogen om het voor internationale topzwemmers zo aantrekkelijk mogelijk te maken om naar Eindhoven af te reizen.

”We zijn heel blij dat een lang bestaand en mooi toernooi als de Swim Cup met de LEN Swimming Cup een extra impuls krijgt”, zegt André Cats, technisch directeur van de KNZB. ”Het is belangrijk voor de concurrentiepositie ten aanzien van andere wedstrijden in Europa. We zijn verheugd dat onze vertrouwde partners BrabantSport en de gemeente Eindhoven zich weer aan dit evenement hebben verbonden en hiermee Brabant sterker maken door sport. Mooi dat het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion wordt ingezet om een toptoernooi te faciliteren. En het is goed dat onze eigen wereldtoppers als Ranomi en Femke zich bij een evenement als dit aan het Nederlandse publiek kunnen laten zien en dat ze zich daar kunnen kwalificeren voor het wereldkampioenschap. De komende weken willen we het deelnemersveld upgraden door internationale topzwemmers naar Eindhoven te halen. Volgend jaar gaan we dan nog grootser uitpakken: dan is de Swim Cup in Eindhoven het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) voor de Spelen in Tokyo.”

Kaartverkoop en meer informatie
Zwemfans kunnen vanaf vandaag tickets voor de Swim Cup kopen via onze ticketpagina.

Back To Top