fbpx skip to Main Content
Spectaculair Begin Laatste Dag Swim Cup

Spectaculair begin laatste dag Swim Cup

De laatste dag van de Swim Cup 2016 beloofde een groot aantal hoogtepunten. Zo zullen vanaf 21.00u een groot aantal finales worden gezwommen vol met (internationale) toppers in de gelederen.

Al direct was het een Nederlands record dat sneuvelde. Het was Nyls Korstanje die op de 50 meter vlinderslag 24.65 zwom. Goed voor een nieuw Nederlands record onder 17 jaar. Ook Joeri Verlinden kwam in actie op de 50 meter rugslag, hij zwom de 50 meter in een tijd van 24.09.

Europese records
Het waren Bas Takken en Duncan van Haaren die een Europees record zwommen. Takken deed dat op de 800 meter vrije slag, van Haaren op de 200 meter schoolslag. Ze zwommen respectievelijk 8:52.64 en 2:33.81.

Junior Swim Cup
Vanavond om 18.45u staat de Junior Swim Cup finale op het programma. De acht beste jongens en meisjes nemen het tegen elkaar op in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Zij zullen dat doen in de 100 meter vrije slag.

Koninginnennummer in de avond
De laatste avond van de Swim Cup 2016 zal in het teken staan van een groot aantal finales. Zo zal onder andere de 200 meter vrije slag bij de mannen (met onder meer Maarten Brzoskowski en Sebastiaan Verschuren) gezwommen worden waarbij Brzoskowski nog een poging gaat wagen om onder de Olympische limiet te zwemmen. Ook Joeri Verlinden komt nog in actie op de 50 meter rugslag.  De 100 meter vrije slag bij de vrouwen is het koninginnennummer waar we allemaal naar uit kijken met alleen maar Nederlandse toppers aan de start, waaronder Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Robin Neumann en Marrit Steenbergen. Nummers waarnaar we smachten dus!

Back To Top