fbpx skip to Main Content
Solide Races In Ochtendsessie Swim Cup

Solide races in ochtendsessie Swim Cup

Zaterdagochtend in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion, dag drie van de Swim Cup is aangebroken. Verwachte hoogtepunten vandaag: 50 meter vrije slag bij de heren en 100 meter vrije slag bij de dames.

De 50 meter vrije slag is de eerste afstand die deze ochtend op het programma staat. De ogen zijn gericht op Jesse Puts, hij zwemt in de negende serie een nette tijd van 22,11. En plaatst zich daarmee als eerste voor de finale van vanmiddag.

Direct daarna zijn de dames op de 200 meter rugslag aan de beurt. In serie 1 zwemt Cleo Keijzer (S8) naar een Europees record in een tijd van 2:55,13.

Later in het programma is het Joeri Verlinden die aan de start mag verschijnen. Op de 100 meter vlinderslag –zijn nummer- zwemt hij een tijd van 52,69. Hiervoor komt hij nog niet in de buurt van de kwalificatie-eis van het WK (51,84), ongetwijfeld dat Joeri in de finales daar een gooi naar wil gaan doen.

Laat in de ochtendsessie is het de beurt aan onder andere Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo en Marrit Steenbergen op 100 meter vrije slag. In serie 14 laat Femke de concurrentie ver achter zich, ze finisht als eerste in 53,75. Vervolgens is het Ranomi in serie 15 die als eerste finisht in een tijd van 54,52. Het gat tussen haar en de concurrentes is echter een stuk kleiner. Als eerste drie naar de finale gaan Femke, Ranomi en Maud van der Meer (54,90) door naar de finale van vanavond.

Back To Top