fbpx skip to Main Content
Sjöström En Heemskerk Zorgen Voor Spektakelstuk Op Laatste Dag Swim Cup

Sjöström en Heemskerk zorgen voor spektakelstuk op laatste dag Swim Cup

Op de laatste dag van de Swim Cup zijn het de vrouwelijke toppers die zorgen voor het vuurwerk. Een middag vol snelle tijden en Paralympische wereldrecords!

Sjöström ijzersterk in Eindhoven
Tijdens de series op de 50 meter vlinderslag zwom Sarah Sjöström al de snelste wereldtijd van het seizoen. En in de halve finale gaat het alleen maar harder. Sjöström zwemt een geweldige tijd van 24.69, daarmee zwemt ze de tweede tijd ooit gezwommen op de 50 meter vlinderslag. Tijdens de finale laat Sjöström de concurrentie iets dichterbij komen, maar ondanks dat tikt ze als eerste aan. Kim Busch wordt in deze finale Nederlands Kampioen en zwemt een tijd van 27.10.

Sarah wil echter meer laten zien dan haar mooie prestaties op de 50 meter vlinderslag. Tijdens de finale van de –voor Sjöström redelijk onbekende afstand- 100 meter rugslag zwemt ze een nieuw Zweeds record in 59.98. “Ik heb altijd al onder de minuut willen zwemmen, maar ik dacht dat het onmogelijk was. Ik ben erg blij verrast,” aldus Sjöstrom die pas op dag drie in actie kwam op de Swim Cup. Een voedselvergiftiging hield haar aan de kant: “Ik ben nog niet helemaal hersteld, maar ik heb weer energie en ik eet weer.”

Door haar geweldige prestaties eindigt Sarah Sjöstrom als eerste op de overall FINA ranking en mag zichzelf daarmee de winnares van de Swim Cup Eindhoven 2015 noemen.

Nijhuis heerst weer
Moniek Nijhuis blijft presteren tijdens het paasweekend. Ze zwemt een Swim Cup record op de 200 meter schoolslag in 2:29.61 en is zichtbaar verrast over de snelle tijd die ze heeft gezwommen. Ze reageert na de wedstrijd dan ook erg blij: “Dit is een persoonlijk record. Ik heb mijn race goed opgebouwd en mijn slag iets aangepast. Dat kwam beter tot zijn recht op de 200 meter.”

Wereldrecords bij Paralympiërs op 100 meter rugslag
Tijdens de middagsessie zwemmen eerst de heren de 100 meter rugslag, vervolgens is de beurt aan de dames. In de mannen finale zwemt Olivier van de Voort een wereldrecord in 59.56. Hij zwemt als allereerste in zijn klasse (S10) onder de minuut op de 100 meter rugslag. In de vrouwen finale is het de beurt aan Oliviers ploeggenoot Lisette Teunissen, ook zij zwemt een wereldrecord in een tijd van 1:49.28.

Verschuren en Brzoskowski zwemmen net boven limiet
Aan de start van de finale 400 meter vrije slag staat een sterk deelnemersveld, met onder andere Stjepanovic, Bernek, Veschuren en Brzoskowski. Péter Bernek finisht een lengte voor de rest in 3:47.31. Verschuren (3:49.80) en Brzoskowski (3:51.10) proberen nog onder de limiet voor het WK in Kazan te zwemmen, maar beiden komen net tekort.

Koninginnenummer zinderend slotstuk van Swim Cup
De halve finales op dag drie zorgde al voor spektakel op de 100 meter vrije slag. Ranomi Kromowidjojo zwom in haar halve finale onder de limiet voor het WK in Kazan en Femke Heemskerk zwom in haar halve finale een ontzettend snelle tijd van 52.79. De finale beloofde spannend te worden. Het aanwezige publiek in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion gaat na de start volledig uit zijn dak, de zwemmers lijken er harder door te zwemmen. Heemskerk tikt als eerste aan in een Nederlands record van 52.69 en de op-vier-na snelste tijd ooit mondiaal. Ze zorgt hiermee voor een geweldige afsluiter van de Swim Cup Eindhoven 2015!

Swim Cup 2015 was een succes
Naast de vele sportieve prestaties was de Swim Cup organisatorisch ook een groot succes! Maar liefst 5.683 personen hebben de Swim Cup bezocht, daarnaast werd er ook veel meegekeken via de livestream (www.zwemsport.tv). Een kleine 16.000 mensen bekeek de races van de Swim Cup live vanaf hun telefoon, tablet of computer. Alle wedstrijden zijn individueel terug te zien op zwemsport.tv.

_KJV8501_20150405_174844

Back To Top