fbpx skip to Main Content
Series In Eindhoven Leveren Al Diverse Hoogtepunten Op Dag 1

Series in Eindhoven leveren al diverse hoogtepunten op dag 1

Donderdagochtend in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion is de Swim Cup van start gegaan. Het belooft een spannend toernooi te worden als deze ochtend slechts een impressie is van wat nog gaat komen. Er werden diverse records verbroken en veel limieten gezwommen.

Records en limietenn
In de allereerste race van vanochtend zette Paralympische zwemmer Olivier van de Voort direct de toon. Hij zwom op de 200 meter rugslag direct een wereldrecord in een tijd van 2.09.18. Na de heren was het de beurt aan de dames op dezelfde afstand. In de eerste heat werden daar direct twee limieten gezwommen. Loulou Jansen kwalificeerde zich voor de EYOF en Marieke Tienstra deed dit voor de Europese Spelen in Baku. Ook de zwemtoppers Femke Heemskerk en Sebastiaan Verschuren zwommen sneller dan de limieten voor het WK in Kazan op respectievelijk de 50 meter vrijeslag en 100 meter vrijeslag.

Weten wie zich nog meer hebben gekwalificeerd voor Baku (Europese Spelen), Kazan (WK), Glascow (WK voor gehandicapten) en Tblisi (EYOF)? Voor meer uitslagen bekijk de Live Timing of kijk de races terug via Zwemsport.tv

Finales
Vanaf 16:00 uur worden de (halve) finales gezwommen in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion, met als één van de hoogtepunten de strijdt om de Nederlandse titel tussen Maarten Brzoskowski en Ferry Weertman op de 800 meter vrije slag.

Wil je aanwezig zijn bij de finales? Kaarten zijn nog beschikbaar aan de kassa voor € 7,50. Of kijk de wedstrijden live via de SwimCup website en .

Back To Top