fbpx skip to Main Content
Series #3: Elzerman Zwemt Nederlands Record In Series

Series #3: Elzerman zwemt Nederlands record in series

De laatste dag van de Swim Cup in Eindhoven is aangebroken. Vandaag worden de prijzen verdeeld. Op het spel staan niet alleen EK-nominaties, maar ook een toernooiprijs van € 1.500,- én de Maserati voor een weekend lang.

Het eerste hoogtepunt van de ochtendsessie betreft het Nederlandse record wat verbroken wordt door Cleo Keijzer. Ze doet dit op de 100m vlinderslag in een tijd van 1.20,02. Haar ploeggenoten zwemmen op de 50m vrije slag onder de gestelde EK-limiet. Liesette Bruinsma doet dit in een tijd van 31,21 en Thijs van Hofweegen in 31,19.

Elzerman vs. Kamminga

In de op één na laatste serie van de 50m schoolslag is het Arno Kamminga die al een snelle tijd zwemt in 27,89, hij gaat hiermee als derde naar de finale. Het is Ties Elzerman die in de laatste serie de beste tijd neerzet. Met zijn tijd van 27,02 scherpt hij zijn eigen Nederlands record aan! De verwachting is dat Kamminga en Elzerman vanavond onderling uitmaken wie de 50m schoolslag wint.

Limieten voor Kromowidjojo en Van Vliet

Op de kortste afstand op de vrije slag is het Jesse Puts die als eerste door gaat naar de finale van vanavond. Gaat hij in de finale er met de winst vandoor? Dat gaat spannend worden. Bij de dames zijn het Ranomi Kromowidjojo en Tamara van Vliet die hun goede vorm laten zien. Beide dames zwemmen onder de gestelde EK-limiet van 24,94. Kromowidjojo zwemt een tijd van 24,65 en Van Vliet finisht in 24,79. Het is Kim Busch die net tekort komt met 24,99.

Toernooiwinnaar

Welke zwemmers er vanavond met de toernooiprijzen vandoor gaat wordt nog spannend. De te verdelen prijzen zijn een geldbedrag á € 1.500,- voor de best presterende atleet tijdens de Swim Cup in Eindhoven en de Maserati die een weekendlang beschikbaar wordt gesteld voor de best presterende Nederlandse zwemmer op de Swim Cups in Den Haag en Eindhoven

Als Arno Kamminga vanavond een goede tijd neerzet op de 50m schoolslag is hij de grootste kanshebber voor beide prijzen. Op de hielen gevolgd door Kira Toussaint, die ook vanavond nog in actie komt op de 200m rugslag.

Back To Top