fbpx skip to Main Content
Series #2: Vermariën Zwemt Onder De Limiet En Knipping Komt Nipt Tekort

Series #2: Vermariën zwemt onder de limiet en Knipping komt nipt tekort

De zaterdag van de Swim Cup in Eindhoven is aangebroken. Dat betekent een vol programma met de reguliere series en finales van de Swim Cup, maar tussendoor is het de beurt aan onze jongste wedstrijdzwemmers tijdens de Minior Swim Cup.

Paraploeg zwemt limieten en records

Deze ochtend was een goede start voor de parazwemmers. Tussen de eerste 10 zwemmers op de 400m vrije slag die in het bad lagen werden er twee Nederlands records gezwommen. Rogier Dorsman zwom in 4.33,13 een record in de klasse S12 en Thomas van Wanrooij deed dit in de klasse S13 in 4.37,61.

De dames op de 400m vrije slag deden niet onder voor de mannen. Lisette Bruinsma zwom ook een Nederlands record in 5.14,18. De serie die daar op volgde waren het Lisa Kruger en Manon Vermariën die onder de limiet voor het EK in Dublin doken. Vermariën nomineerde zich hiermee voor het EK in Dublin. Kruger had de nominatie al op zak.

Knipping komt nipt tekort

Op de 400m wisselslag is het Arjan Knipping die een snelle races zwemt. In een tijd van 4.18,71 zwemt hij een persoonlijk record. Voor de limiet van het EK in Glasgow komt hij nipt te kort, die staat op 4.18,61. Maar vanavond krijgt Knipping een tweede kans, hij gaat namelijk als eerste door naar de finale.

Wie ook als eerste naar de finales van vanavond gaan zijn Ferry Weertman op de 400m vrije slag, Maaike de Waard op de 50m rugslag en Jesse Puts op de 100m vrije slag. Zij gaan strijden voor het prijzengeld. Daarnaast staan natuurlijk ook de toernooiprijzen op het spel. De beste atleet van de Swim Cup in Eindhoven wint een geldbedrag van € 1.500,-, aangeboden door Hotel van der Valk Eindhoven. De beste Nederlandse atleet van de Swim Cups in Den Haag én Eindhoven maakt ook nog eens kans op een weekend lang een Maserati tot zijn of haar beschikking, aangeboden door Driessen. Op dit moment zijn Arno Kamminga en Kira Toussaint die onderling strijden om beide prijzen.

Vanmiddag om 16.30 uur gaan we verder met de B-finales, gevolgd door de A-finales om 18.00 uur.

 

Back To Top