fbpx skip to Main Content
Series #1: Stolk Op Jacht Naar EK-limiet In Series

Series #1: Stolk op jacht naar EK-limiet in series

In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion is deze ochtend de Swim Cup in Eindhoven van start gegaan. Op het spel staat prijzengeld en limieten voor de diverse EK’s. De nationale selectie strijdt voor een startplaats op het EK in Glasgow, de parazwemmers gaan voor het EK in Dublin en de jeugd kan zich kwalificeren voor het EJK in Helsinki en de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires.

Snelle start voor Kromo

Vrijdagochtend om 09.30 uur trapte de zwemmers af op de 50m vlinderslag. We hoefden niet lang te wachten op spektakel. Ranomi Kromowidjojo zwom in haar serie direct onder de gestelde EK-limiet van 26,47. Ze zwom een tijd van 25,92. Afgelopen week in Den Haag koos Kromowidjojo voor de 100m vlinderslag en kreeg daar dus niet de kans om zich te kwalificeren voor de 50m vlinderslag.

Kamminga vs. Koch

Op de 200m schoolslag bij de vrouwen werd Tes Schouten gemist. Zij voelde zich helaas niet fit genoeg om te starten. Bij de heren was dat wel anders. Arno Kamminga zwom in Den Haag een Nederlands Record op dit onderdeel. Deze ochtend zwom Kamminga in zijn serie een tijd van 2.09,79 en gaat daarmee als eerste naar de finale van vanmiddag. In zijn kielzog zit de Duitser Marco Koch met een tijd van 2.10,66. Wie de finale van vanmiddag gaat winnen belooft een hele spannende te worden.

0,03 seconde

Op de 200m vrije slag was het Kyle Stolk die een poging waagde om onder de EK-limiet te zwemmen. Met een razendsnelle opening op de eerste 50 meter (24,76) beloofde het een schitterende race te worden. En dat werd het… Stolk finishte in een tijd van 1:47,72 en kwam daarmee iets minder dan 0,03 seconde tekort voor de EK-limiet. Vanmiddag krijgt hij een tweede kans.

De finales van vanmiddag belooft ons veel spektakel. Naast dat Kamminga (200m school), Kromowidjojo (50m vlinder) en Stolk (200m vrij) als snelste mogen starten aan hun finales, gaat ook Kira Toussaint als favoriet naar de finale van de 100m rugslag.

Wil jij niks missen van deze finales? Koop dan hier nog je tickets.

Of volg onze live-kanalen via Twitter, de livetstream en livetiming.

Back To Top