fbpx skip to Main Content
Sarah Sjöström Winnares Swim Cup

Sarah Sjöström winnares Swim Cup

Tijdens de 11e editie van de Swim Cup heeft de nationale en internationale zwemtop het tegen elkaar opgenomen. Er werd gestreden voor nominaties, kwalificaties, titels en natuurlijk de overall FINA ranking van de Swim Cup.

Op dag drie kwam ze pas in actie, maar door haar geweldige prestaties mag Sarah Sjöstrom zich de grote winnares noemen van de Swim Cup Eindhoven 2015! Een voedselvergiftiging hield Sarah de eerste twee dagen aan de kant. Ze kwam op zaterdag in actie op de 100 meter vrije slag en op zondag zwom ze de 50 meter vlinderslag en de 100 meter rugslag.

Op de 50 meter vlinderslag is Sarah uitmuntend in de serie zwemt ze al de beste seizoentijd van de wereld, in de halve finale gaat het alleen maar sneller en zwemt ze de tweede tijd ooit gezwommen op de 50 meter vlinderslag: 24.69.

Tijdens de finale van de –voor Sjöström redelijk onbekende afstand- 100 meter rugslag zwemt een nieuw Zweeds record in 59.98. “Ik heb altijd onder de minuut willen zwemmen, maar ik dacht dat het onmogelijk was. Ik ben erg blij verrast,” aldus Sjöstrom

In het overall klassement eindigt Femke Heemskerk, achter Sjöström als tweede en delen de heren Caba Siladji en Cameron van der Burgh een derde plaats. De zes best presterende deelnemers werden na afloop van de finales gehuldigd op het podium voor hun geweldige prestaties:

1. Sarah Sjöström
2. Femke Heemskerk
3. Caba Siladji / Cameron van der Burgh
5. Damir Dugonjic
6. Ranomi Kromowidjojo

Download hier de twintig best presterende deelnemers van de Swim Cup Eindhoven in 2015.

Back To Top