fbpx skip to Main Content
Records Sneuvelen Op Super Saturday  

Records sneuvelen op Super Saturday  

De avondsessie startte met twee schitterende races. In de halve finale IPC 100m schoolslag wist Chantalle Zijderveld een fantastische tijd neer te zetten van 1:16.69. Hiermee verbeterde ze haar eerdere resultaat (1:18.14) met bijna 1,5 seconde! Dit resulteerde in een nieuw Europees record en een nieuw wereldrecord. Ook Liesette Bruinsma wist haar tijd van 1:27.39 te verbeteren en zwom in haar klasse een wereldrecord: 1:24.63.

Bijzondere prestatie
Olivier van de Voort beleeft het toernooi van zijn leven. Met 58.98 zwom hij een prachtig wereldrecord in de halve finale IPC 100m rugslag. “Ik wist dat er wat in zat maar had niet verwacht zo ver onder de 59.31 te blijven.” Op de vraag wat dit voor Rio betekent zegt Van de Voort lachend: “Gewoon voor goud gaan, gewoon doen!” Deze bijzondere prestatie was voor de jeugd achter de schermen aanleiding om massaal handtekeningen van Olivier te verzamelen!

Opsteker voor Schoenmaker
Michael Schoenmaker zet een nieuw Nederlands record neer met  3:05.07 in de 200m IPC finale vrije slag. Schoenmaker heeft zich teruggevochten na een moeilijke periode ten gevolge van een verkeersongeval.

Leeftijdsrecords verbroken
De 16-jarige Jelle Betten wist in de finale 100m rugslag een nieuw Nederlands Record Junioren door aan te tikken op 57.78. In de finale 100m vlinderslag verbeterde Nyls Korstanje het Nederlands jeugdrecord dat hij gisterenavond zwom (54.62) door aan te tikken op 54.55. Ook Marrit Steenbergen verbeterde het Nederlands jeugdrecord (16 jaar) op de 100 meter vrije slag in een tijd van 54.70.

EK Londen in de pocket voor Maarten Brzoskowski
De halve finale 200m vrije slag heren leverde enkele spannende momenten op. Maarten Brzoskowski lag na 100m een handlengte voor op Sebastiaan Verschuuren. Deze kwam even dicht in de buurt van Brzoskowski, maar Verschuuren eindigde als tweede in 1:47.55. De tijd van Brzoskowski (1:47.36) leverde hem een ticket op voor de EK in Londen.

Vooruitblik naar morgen
Op de laatste dag van de Swim Cup kijken we met grote belangstelling uit naar een paar spannende  races waaronder de finales 200m vrije slag mannen en 100m vrije slag dames. Ook zal morgen de FINA-ranking bekend gemaakt worden. Op dit moment wordt de ranglijst aangevoerd door Femke Heemskerk, maar of dit morgen ook nog zo is?

Back To Top