fbpx skip to Main Content
Ranomi Kromowidjojo Wint Koninginnennummer Op Slotdag Swim Cup 2016

Ranomi Kromowidjojo wint koninginnennummer op slotdag Swim Cup 2016

De laatste avond van de Swim Cup 2016 stond bol van de finales. Zo waren er de 200 meter vrije slag bij de mannen en de 100 meter vrije slag bij de dames. Hier kwamen dan ook een groot aantal (internationale) toppers in actie. Naast de finales van de Swim Cup waren er ook de finales van de 100 meter vrije slag voor de Junior Swim Cup.

Junior Swim Cup
In een goed gevuld Pieter van den Hoogenband zwemstadion waren het de beste acht jongens en meisjes die het tegen elkaar opnamen in de finales van de Junior Swim Cup. Uiteindelijk waren het Sten Postma (55.09) en Nienke Jonk (59.75) die de finales wisten te winnen.

Records gebroken
In de races die voorafgingen aan het absolute hoogtepunt van de avond, sneuvelde een aantal records. Het was Sanne Hofman die in de 400 meter vrije slag IPC een nieuw wereldrecord zwom, haar tijd was 5:08.87.

Later op de avond werden er in de race van de 100 meter vrije slag IPC maar liefst twee wereldrecords verbroken. Het was Zulfiya Gabidullina uit Kazachstan die de 100 meter aflegde in 1:34.86. Lisette Bruinsma zwom in haar klasse ook een nieuw wereldrecord. Ze deed dat in een tijd van 1:07.22.

In de 50 meter rugslag zwom Maaike de Waard de limiet voor het Europees Kampioenschap in London. Ze legde de afstand af in 27.85. “Ik ben heel erg blij met de limiet die ik gezwommen heb, de zenuwen vielen wel mee, eigenlijk alleen maar gezonde spanning. Ik had eigenlijk ook niet verwacht dat ik de limiet zou zwemmen”, aldus De Waard.

Prachtige uitsmijter Swim Cup 2016
Tijdens de 200 meter vrije slag voor mannen waren het Maarten Brzoskowski en Sebastiaan Verschuren die met elkaar moesten uitvechten wie er met de winst vandoor ging. Het was uiteindelijk Brzoskowski die aan het langste eind trok. Zijn tijd was echter niet goed genoeg om aan de limiet voor Rio te voldoen (1:47.17). Sebastiaan Verschuren finishte als tweede in een tijd van 1:47.20. Kyle Stolk zwom de 200 meter in een tijd van 1:48.44 wat goed genoeg is om zich te kwalificeren voor het EK in London.

Het hoogtepunt van de avond was natuurlijk het koninginnennummer: de 100 meter vrije slag bij de dames met toppers als Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Robin Neumann en Marrit Steenbergen. Het was uiteindelijk Kromowidjojo die de race won in een tijd van 53.55. Femke Heemskerk werd tweede met een tijd van 53.98. Beide voldeden wederom aan de limiet voor de Olympische spelen van Rio de Janeiro.

Tot volgend jaar
De Swim Cup 2016 zit erop. We kunnen terugkijken op een prachtige editie met vele hoogtepunten. Bedankt aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het mogelijk maken van dit evenement. Ook het publiek was dit jaar weer in grote getale aanwezig waarvoor onze hartelijke dank!

In het bijzonder bedanken wij nog onze vrijwilligers en de volgende sponsoren:
– Arena
– Gemeente Eindhoven
– Provincie Noord-Brabant
– VDH Leerdam
– PSV Zwemmen
– Slangen + Koenis
– De Lotto
– Herbalife
– Berkenbosch
– ABN AMRO
– Citroën Driessen
– Variopool
– Hotel van der Valk Eindhoven
– ATP
– Espresso Koffie Service
– Verhuurspecialist
– Anna van Toor
– De Bijenkorf
– SuitsU
– Autodrop

Back To Top