fbpx skip to Main Content
Pieter Cup Gaat Verder Als Minior Swim Cup Eindhoven

Pieter Cup gaat verder als Minior Swim Cup Eindhoven

De afgelopen jaren hebben PSV Zwemmen en Swim Cup Eindhoven, in samenwerking met Pieter van den Hoogenband een prachtig jeugdevenement weten neer te zetten. Het was de wens van Pieter van den Hoogenband, uitgesproken bij zijn afscheid als actief zwemmer in 2008, om jonge zwemmers niet alleen een droom te geven, maar ze daarbij ook te helpen. Door de Pieter Cup te organiseren werd hier invulling aan gegeven. De jonge talenten kregen een unieke kans en hen werd hetzelfde podium gegeven als internationale topzwemmers.

8 jaar na zijn afscheid als zwemmer kijkt Pieter van den Hoogenband met zeer veel voldoening terug op de reeks van Pieter Cups. Winnaars zoals Marrit Steenbergen en Nyls Korstanje hebben inmiddels bewezen dat ze zich, ondanks hun jonge leeftijd, kunnen meten met de internationale top. De Pieter Cup heeft zijn meerwaarde daarmee zeker bewezen.

Als ambassadeur en naamgever was Pieter van den Hoogenband bij alle Pieter Cups aanwezig en hebben duizenden kinderen een fotomoment met de drievoudig Olympisch kampioen beleefd. Vanaf 2017 zal Pieter zijn naam echter niet langer aan de huidige opzet van de miniorenwedstrijd verbinden.

Pieter draag het stimuleren van jonge zwemmers nog steeds een warm hart toe, maar vindt de huidige vorm van de Swim Cup niet meer corresponderen met zijn ambitieuze ideeën. Voor de toekomst onderzoekt Pieter de mogelijkheden om via een internationaal podium een nieuwe impuls aan de prestigieuze wedstrijd te geven.

Wij wensen Pieter daarbij veel succes en willen hem bedanken voor zijn initiatief, steun en bovenal prettige samenwerking.

PSV zwemmen en Swim Cup Eindhoven zullen samen dus verder gaan en een “Minior Swim Cup Eindhoven” organiseren. Geen Pieter Cup meer maar wel de wedstrijd voor jongens en meisjes minioren.

De minioren 3 en 4 zwemmen hun series in het 8 banen 25 meter springbad. 
Het programma bestaat uit:
– 100 meter vrije slag
– 100 meter schoolslag
– 50 meter rugslag
– 50 meter vlinderslag
– 100 meter wisselslag

De minioren 5 en 6 zwemmen hun series in het 10 banen 50 meter wedstrijdbad. 
Het programma bestaat uit:
– 100 meter vrije slag
– 100 meter schoolslag
– 100 meter rugslag
– 100 meter vlinderslag
– 200 meter wisselslag

Back To Top