fbpx skip to Main Content
Maarten Van Der Weijden Zwemt KWF Zwemmarathon

Maarten van der Weijden zwemt KWF zwemmarathon

Via: KNZB

Maarten van der Weijden zoekt maatjes voor de KWF zwemmarathon.

Zwem je mee met Maarten van der Weijden?
Oud-Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden (34) gaat in de nacht van 8 op 9 april een marathon van 42 km zwemmen. Hiermee hoopt de marathonzwemmer niet alleen een geweldige prestatie neer te zetten, maar ook geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

In 2001 werd Maarten zelf getroffen door kanker. Dankzij een nieuw onderzoek gefinancierd door KWF Kankerbestrijding, kon hij genezen van acute lymfatische leukemie. Een paar jaar later haalde Maarten goud op de 10 km Open Water Zwemmen tijdens de Olympische Spelen in Peking.

Zwem mee
Met hulp van de KNZB komt Maarten in actie tijdens de ‘KWF Marathonweken’. Hij wil namelijk niet alleen deze uitdaging aangaan, maar doet dit graag samen met jou! Iedereen, van jong tot oud, professioneel tot amateurzwemmer kan meedoen! Maarten: “Ik roep zwemverenigingen op om mee te doen met mijn nachtelijke zwemmarathon en samen geld in te zamelen voor kankerbestrijding. Ik ga deze keer niet voor goud, maar voor kankeronderzoek.” De zwemmarathon vindt plaats tijdens de Swim Cup in Eindhoven.

Kanker raakt ons allemaal
1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Iedereen kent wel een geliefde, vriend of collega met deze ziekte. Kanker raakt ons allemaal, daarom willen we er allemaal wat aan doen! Voor wie start jij eenzwemmarathon? Help Maarten mee! Geef je op, laat je sponsoren en zwem in estafettevorm mee op 8 april.

Tv-show
Op 20 april worden een aantal bijzondere marathons uitgelicht in de live- tv show op NPO1 bij AVROTROS. Presentatrice  Caroline Tensen ontvangt bekende en onbekende actievoerders die vertellen over hun persoonlijke motivatie achter hun acties. Van dansmarathons, triatlons tot aan deze nachtzwemmarathon. Dus wie weet zie jij jezelf deze avond terug op NPO1.

Praktische informatie

  • Maartens nachtzwemmarathon vindt plaats tijdens de Swim Cup in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven;
  • Het start vrijdagavond 8 april om 23.00 uur en eindigt om 11.00 uur zaterdagochtend 9 april;
  • Teams kunnen zich aanmelden op kwfmarathonweken.nl en in een eigen baan 12 uur lang meezwemmen. Deelnemers zwemmen in estafette en zo blijft iedere baan tijdens Maartens zwemmarathon in het zwembad bezet.
  • Een team bestaat uit 4 t/m 24 deelnemers, dus trommel je zwemmaatjes op en vorm een team!
  • We streven naar een sponsorbedrag van 100 euro per deelnemer. Hiermee draag je bij aan minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten;
  • Geef je op met je team, of start je eigen marathon! Er is maar beperkt plaats in de banen naast Maarten, dus schrijf je snel in! Ga naar www.kwfmarathonweken.nl/maartens-zwemmarathon
Back To Top