fbpx skip to Main Content
Maar Liefst 27 Landen Doen Mee Aan 12e Swim Cup In Eindhoven

Maar liefst 27 landen doen mee aan 12e Swim Cup in Eindhoven

Vanaf 6 april barst het zwemspektakel in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion weer los. Vijf dagen lang strijdt de nationale en internationale zwemtop om titels, medailles en plaatsing voor internationale toernooien, waaronder de Olympische Spelen. Inmiddels is bekend welke toppers tegen elkaar gaan strijden.

Zoals elk jaar is Nederland sterk vertegenwoordigd met onder andere toppers als Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Marrit Steenbergen, Moniek Nijhuis, Sebastiaan Verschuren en  Maarten Brzoskowski. Sharon van Rouwendaal en Ferry Weertman focussen zich in aanloop naar de Olympische Spelen op het Openwaterzwemmen en zullen net als Inge Dekker (ziekte) en Dion Dreessens (studie) niet deelnemen aan de Swim Cup.

Oude bekenden weer terug in Eindhoven
Maar naast Nederlands trots strijden er vele internationale zwemmers mee om de Swim Cup titels, die uit maar liefst 27 landen richting Eindhoven komen. Net als vorig jaar zullen de Servische toppers Caba Siladji (specialist op de schoolslag) en Velimir Stjepanovic (Europees kampioen op 400 m vrije slag) weer aanwezig zijn bij de Swim Cup. Stjepanovic gaat in het Eindhovense bad de strijdt aan met onze zuiderbuur Pieter Timmers (BEL) en Oosterbuur Steffen Deibler (DUI) op de 100 meter vrije slag. En ook Olympiër George Bovell is aanwezig.

Naast een sterk, mannelijk deelnemersveld komen ook de Deense zwemsters weer terug in het Eindhovense. Rikke Moller Pedersen en Jeannette Ottesen –die in 2014 ook meededen aan de Swim Cup- komen strijden tegen de Nederlandse dames. Met Jeanette Ottesen doet het koninginnennummer -100 meter vrije slag- haar naam weer eer aan. Ottesen begeeft zich op dit onderdeel tussen Nationale toppers Kromowidjojo, Heemskerk en Steenbergen. We kijken er nu al naar uit!

Paralympische zwemmers ook sterk vertegenwoordigd
Ook de Paralympische zwemmers zijn weer sterk vertegenwoordigd in Eindhoven. De voltallige Nederlandse selectie is aanwezig en maar liefst 20 zwemmers uit de selectie van Mark Faber hebben zich al gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro, waaronder Marc Evers, Lisette Teunissen, Olivier van de Voort en Simon Boer. Voor hun is de Swim Cup een mooi meetmoment op hun weg richting Rio. Maar niet alleen het Nederlandse Paralympische team is vertegenwoordigd.  Onder andere Duitsland en Kroatië komen naar Eindhoven om de strijd aan te gaan tegen de sterke Nederlanders ploeg.

Tickets
Met een krachtig deelnemersveld beloven de wedstrijden voor spektakel te gaan zorgen. Heb jij je tickets voor de Swim Cup al binnen? Bestel ze anders snel hier. Vanaf € 6,50 heb je een dagkaart en kan je jouw helden komen aanmoedigen. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de Swim Cup door ons te volgen Twitter en Facebook.

Bekijk de inschrijflijsten via Live Timing.

Back To Top