fbpx skip to Main Content
Kromowidjojo Wint De Swim Cup In Laatste Race

Kromowidjojo wint de Swim Cup in laatste race

Tijdens de 12eeditie van de Swim Cup hebben de zwemtoppers de strijd met elkaar aangebonden om diverse nominaties, kwalificaties, titels en natuurlijk de overall FINA ranking van de Swim Cup.

Nederlands onderonsje
Het deelnemersveld in de Swim Cup werd dit jaar overheerst door Nederlandse toppers zowel bij de vrouwen als de mannen. Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo voerden de ranglijst beurtelings aan met Rikke Møller Pedersen (DK) als vreemde eend in de bijt in hun kielzog. Na vier dagen was de puntenverdeling: 927, 924 en 923. Møller Pedersen wist in de finale 100m schoolslag geen extra punten meer te behalen.

Op de laatste dag was de spanning te snijden tijdens de finale 100m vrije slag waarin niet alleen Femke en Ranomi in de race waren voor de eerste plek, ook concurrente Marrit Steenbergen lag op de loer. Het was Ranomi die uiteindelijk als eerste aantikte in 53.55. Gisteren zwom zij op deze afstand 53.21.

Veel (jeugd/junioren)records
Het toernooi kenmerkte zich door veel (jeugd/junioren)records die gebroken werden. Op dag 1 zwom Kira Toussaint – dochter van voormalig olympisch kampioene Jolanda de Rover –  in de halve finale 100 m rugslag een nieuw Nederlands record met 1:00.50 (1:00.51); zij wist deze tijd te verbeteren tijdens de finale op dag 2 en zette een tijd neer van 1:00.25. Nyls Korstanje wist in de finale 100m vlinderslag een nieuw Nederlands Record 17 jaar neer te zetten in een tijd van 54.55 terwijl Jelle Betten in de halve finale 100m rugslag een Nederlands Juniorenrecord behaalde in een tijd van 57.78 .Joeri Verlinden brak in de halve finale 100m vlinderslag brak het oude meet record van 51.85 met enkele honderdsten en tikte aan op 51.79.

Zie hier een overzicht van alle gebroken records tijdens de Swim Cup.

Rio de Janeiro en Londen
Het Nederlandse paralympisch team heeft zich gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. De overige deelnemers aan de Olympische Spelen en aan de Europese Kampioenschappen in Londen worden later deze week bekendgemaakt.

Podiumplaatsen
Aan het slot van de avond betrad de winnares van de Swim Cup Ranomi Kromowidjojo het podium.  Zij werd geflankeerd door Femke Heemskerk, Rikke Møller Pedersen, Maaike de Waard en Nicholas Quinn. Ranomi behaalde het hoogste aantal punten (937) met haar prestatie op de 100m vrije slag (53.21). De overige resultaten:

Back To Top