fbpx skip to Main Content
Kromowidjojo Troeft Heemskerk Nipt Af In Zinderende Finale

Kromowidjojo troeft Heemskerk nipt af in zinderende finale

Het programma van de zaterdagavond zag er indrukwekkend uit en beloofde een hoop spektakel. Maar maakten onze Nederlandse top eenmaal in het water het ook waar?

Puts en Kamminga breken Kampioenschapsrecords
Aan de start van de 50 meter vrije slag stond onder andere Jesse Puts klaar. Puts zwom een zeer snelle race en tikte aan in 21,95 wat hem de Nationale titel opleverde. Maar zijn tijd was zo snel dat hij daar ook het huidige Kampioenschapsrecord mee verbrak.

Op de 100 meter schoolslag is het Tes Schouten die als eerste finisht in een tijd van 1:08,07. Ze mag zichzelf hiermee Nederlands Kampioene noemen op dit nummer. Op diezelfde afstand bij de mannen zijn alle ogen gericht op Arno Kamminga. Kamminga zwemt een top tijd van 1:00,72. Hij is daarmee Nederlands Kampioen en verbreekt het Kampioenschapsrecord! Kamminga na afloop van zijn race: “Ik ben super blij. Ik mag hier echt niet over klagen, alles valt op zijn plaats deze Swim Cup.”

Mooie races over 400 meter
Bij de Paralympiërs op de 400 meter vrije slag laat Bas Takken iedereen achter zich en snelt zelf naar een tijd van 4:10,12. In diezelfde race zwemt Thijs van den End (S9) naar een nieuw Nederlands record in 4:40,67.

Bij de senioren staan Maarten Brzoskowski en Ferry Weertman aan de start. Weertman gaat de laatste meters heel gelijk op met de Duitse Poul Zellman, maar hij heeft de langste adem en finisht in 3:50,86.

Op de 100 meter vlinderslag hoopt iedereen op een stunt van Joeri Verlinden, hij zwemt een goede race, maar weet qua tijd niet verder te komen dan 52,23.

Koninginnennummer
Op de voorlaatste avond van de Swim Cup stond ook het Koninginnennummer op het programma: de 100 meter vrije slag. Met alleen maar Nederlandse toppers aan de start, waaronder Kim Busch, Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo en Marrit Steenbergen.

En waar we op hoopten, maakten de dames waard! Ze zorgen voor spektakel. Na 50 meter zijn het Femke, Ranomi en Marrit die gelijk op gaan, maar het is Ranomi die er met de titel Nederlands Kampioene op de 100 meter vrije slag vandoor gaat! Zij zwemt een tijd van 53,72, gevolgd door Femke in 53,77 en Marrit in 53,98. Marrit scherpt hiermee haar eigen Nederlandse Record 17 jaar aan.



Laatste dag van de Swim Cup

Zondag is alweer de laatste dag van de Swim Cup, met mooie nummers op het programma als de 100 meter vrije slag bij de heren en de 50 meter vrije slag bij de dames. Aan het einde van de Swim Cup wordt er nog één prijs vergeven, die van beste atleet van de Swim Cup. Wie denk jij dat beste atleet van de Swim Cup wordt?

Back To Top