fbpx skip to Main Content
Kromowidjojo En Steenbergen Sterk In Middagsessie

Kromowidjojo en Steenbergen sterk in middagsessie

In een prima gevuld Pieter van den Hoogenband zwemstadion ging de derde dag van de Swim Cup 2016 van start. De middag stond in het teken van de series. Toch was er voldoende om naar uit te kijken.

Marrit Steenbergen zorgt voor nieuw record
De eerste serie van de dag was direct goed voor een nieuw record. Het was de pas 16 jaar oude Marrit Steenbergen die een nieuw Nederlands jeugd record zwom op de 200 meter wisselslag. In een tijd van 2:14.02 verzekerde zei zich ook van deelname aan het Jeugd EK. Kira Toussaint, die gisteren de limiet voor Rio de Janeiro zwom op de 100 rugslag, kwam vanmiddag in actie op de 200 meter rugslag. Ze kwam tot een tijd van 2:15.68.

‘Kromo’ zwemt limiet voor EK in Londen
De middag stond verder in het teken van een aantal (internationale) toppers die in actie kwamen. Onder andere de Deense topzwemsters Jeanette Ottesen en Rikke Møller Pedersen. Zij kwamen respectievelijk in actie op de 50 meter vlinderslag (26.22) en de 50 meter rugslag (32.00).

Ook kwamen onze Nederlandse toppers Ranomi Kromowidjojo en Joeri Verlinden in actie. Kromowidjojo zette de snelste tijd neer op de 50 meter vlinderslag, ze zwom 25.63. En dat is onder de limiet voor de Europees Kampioenschappen in Londen! Verlinden zwom de serie van de 100 meter vlinderslag. Hij probeerde direct de Olympische limiet (51.96) te halen maar die was in deze serie nog net iets te hoog gegrepen, hij kwam niet verder dan een tijd van 52.36.

Paralympische estafetteploeg (m) doen een recordpoging
De Paralympische estafetteploeg bij de mannen deed deze middag een recordpoging voor het Nederlandse record. Olivier van de Voort was startzwemmer en in een tijd van 59.29 zwom hij een Wereldrecord op de 100 meter rugslag. Geweldige start! Olivier werd opgevolgd door Duncan Van Haaren, Thijs van den End en Thijs van Hofweegen. De heren zwommen een prachtige tijd van 4:28.59 en zetten daarmee een nieuw Nederlands record neer.  En ze behalen hiermee de richttijd voor de Paralympische Spelen.

Vooruitblik op speciale avond
Naast een groot aantal finales (onder andere de 100 meter vrije slag met Sebastiaan Verschuren) staat de vrijdagavond in het teken van de schoolzwemkampioenschappen en de 42 kilometer die Olympisch kampioen open water zwemmen Maarten van der Weijden gaat afleggen voor KWF kankerbestrijding. Inmiddels is er al meer dan 20.000 euro opgehaald met meer dan honderd zwemmers. Maarten start om 23:00 uur aan zijn Marathon, samen met meerdere teams die met hem mee zwemmen. Ze gaan door de nacht heen en naar verwachting finisht Maarten tussen 09:00 en 11:00 uur de volgende ochtend!

Er staat een prachtige avond op ons te wachten, dus genoeg reden voor de supporters om te blijven zitten of om speciaal te komen kijken in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion!

Kijk op pagina 26 van het digitale programmaboekje voor een artikel met Maarten van der Weijden over zijn zwemmarathon van vanavond!

Back To Top