fbpx skip to Main Content
Kamminga Scherpt Eigen Nederlands Record Aan Op Eerste Dag Swim Cup

Kamminga scherpt eigen Nederlands record aan op eerste dag Swim Cup

Nadat we mochten genieten van snelle series in de ochtend werd er reikhalzend uitgekeken naar de finales op de eerste dag van de Swim Cup Eindhoven.

Nek-aan-nek races in eerste finales
Maaike de Waard en Kira Toussaint maakten het in de ochtend al spannend, door vlak na elkaar te finishen. De finale moest gaan uitwijzen wie van hen de sterkste is op de 50 meter rugslag. Toussaint komt als winnaar uit de strijd in een tijd van 27.96, gevolgd door de tijd van De Waard van 28.06.

Ook op de 50 meter vlinderslag belooft het spannend te worden. In een zeer snelle race is het Maaike de Waard die er met de prijzen vandoor lijkt te gaan, ze ligt bijna de hele race op de eerste plek. Gevolgd door Ranomi Kromowidjojo in haar kielzog. Met een sterke finish is het toch Kromowidjojo die zichzelf Nederlands Kampioene mag noemen. Maar wat was het spannend met een tijd van De Waard van 25.88 en Kromowidjojo in 25.85.

Nieuw Nederlands Record
De hoop op een aanscherping van zijn huidig Nederlands Record hing in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion al in de lucht. Maar Arno Kamminga flikte het toch maar mooi op de 200 meter schoolslag. Hij zwemt maar liefst 0,64 seconde van zijn record af en scherpt deze aan tot 2.10,34.

Snelle dames over 200 meter
Als slotstuk zijn het Liesette Bruinsma en Femke Heemskerk die schitteren op de 200 meter vrije slag. Bruinsma zwemt een Paralympisch Wereldrecord in 2.26,53. En Heemskerk zorgt voor een solide race en behoud haar Nederlandse titel op de 200 meter vrije slag, in een tijd van 1.56,62. Ze zwemt hiermee nogmaals onder de WK-limiet, een mooie bevestiging dat ze goed bezig is.

De eerste dag van de Swim Cup zit erop. Maar voor morgen staan er weer vele mooie races op het programma. Waaronder de strijd tussen Brzoskowski en Weertman op de 200 meter vrije slag. En gaat Kamminga ook op de 50 meter schoolslag stunten?

Wil jij er morgen bij zijn? Koop dan je tickets hier of aan de kassa. Of kijk live met ons mee via de livestream. De series beginnen om 10.00 uur, de finales om 17.00 uur. Tot morgen!

Back To Top