fbpx skip to Main Content
Kamminga Grote Winnaar Van De Swim Cup

Kamminga grote winnaar van de Swim Cup

Voor het eerst vonden de Swim Cups in Den Haag en in Eindhoven direct achter elkaar plaats. De twee EK-kwalificatiemomenten trokken daarin samen op, wat resulteerde in identieke programma’s en een overkoepelende toernooiprijs voor de best presterende Nederlandse zwemmer. Maar ook de best presterende atleet van Eindhoven ontvangt een geldbedrag.

De atleet die er beide Swim Cups met kop en schouder boven uit stak én de terechte winnaar van de Swim Cup is onze schoolslagspecialist: Arno Kamminga. Hij wint het geldbedrag van € 1.500,- en heeft, als beste Nederlandse atleet van beide Swim Cups, een weekend lang een Maserati tot zijn beschikking.

Arno startten bij beide Swim Cups op de 50, 100 en 200m schoolslag. Op de 50m schoolslag had Kamminga concurrentie van Ties Elzerman. Maar op de 100m en 200m schoolslag was hij heer en meester. In Den Haag zwom hij een Nederlands record op de 200m schoolslag, wat hij in Eindhoven verder aanscherpte naar 2.08,70.

Kamminga pakt met zijn resultaten niet alleen de toernooiprijzen, maar ook op alle drie de afstanden de nominatie voor het EK in Glasgow. Gefeliciteerd, Arno!

Takken best presterende para-atleet

Ranomi Kromowidjojo, Kira Toussaint, Maximilian Pilger en Marco Koch maakten het lijstje met beste atleten van de Swim Cup in Eindhoven compleet. Zij gingen allen met prijzengeld huiswaarts. Onder de Paralympische zwemmers was het Bas Takken die de best presterende Paralympische atleet was van de Swim Cup. Vooral zijn prestatie op de 1.500m vrije slag was in het oogspringend, hij zwom daar een Wereldrecord die al vier jaar lang in handen was van een Amerikaan.

 

Back To Top