fbpx skip to Main Content
Kamminga Domineert Bij De Swim Cup Eindhoven

Kamminga domineert bij de Swim Cup Eindhoven

Het hoogtepunt van gisteravond is het Nederlandse record van Arno Kamminga op de 200 meter schoolslag. Vandaag zwemt hij in de finale van de 50 meter schoolslag en wat voor geweldige prestaties zet hij daar neer?!

0,1 seconde tekort
De ogen zijn gericht op Kira Toussaint in de finale van de 100 meter rugslag. In de ochtend zwemt ze al een snelle tijd, maar vanavond moet het nog sneller. Kira tikt als eerste aan in 1:00,28, is daarmee Nederlands Kampioene, maar komt 0,1 seconde tekort voor de kwalificatie-eis van het WK. Gemengde gevoelens bij Toussaint.

In de finale van de 100 meter rugslag IPC is het Lisa Kruger die als eerste aantikt in 1:10,09. In diezelfde race is het Cleo Keijzer die met haar tijd van 1:20,72 een nieuw Nederlands record zwemt en zich plaatst voor het WK IPC in Mexico.

Van Haaren en Kamminga snelste op 50m schoolslag
Op het Paralympische nummer 50 meter schoolslag gaan Duncan van Haaren en Marc Evers gelijk op over de gehele 50 meter. Het is Van Haaren die er met de winst van doorgaat in 31,42, gevolgd door Evers in een tijd van 31,44.

Bij de senioren zijn alle ogen gericht op Arno Kamminga. En terecht. Arno zwemt een geweldige race en tikt na 27,47 seconde aan. Hij is hiermee Nederlands kampioen, hij zwemt een Kampioenschapsrecord, maar bovenal zwemt hij onder de WK-limiet voor debutanten. De Swim Cup Eindhoven kan niet meer stuk voor Kamminga!

Op de 100 meter vlinderslag is het Marrit Steenbergen die de kaarten uitdeelt. Ze zwemt een fantastische tijd van 59,30. En verbreekt daarmee het Nederlands record 17 jaar op deze afstand!

Spannende strijd tussen Stolk en Weertman
Het laatste onderdeel van de avond is de 200 meter vrije slag. Een schitterende finale met veel Nederlandse toppers, zoals Kyle Stolk, Maarten Brzoskowski en Ferry Weertman. Het is Stolk die het grootste deel van de wedstrijd voorop ligt. En met nog 25 meter te gaan is het Weertman die aanhaakt bij Stolk. Uiteindelijk is het Weertman die aantikt in een tijd van 1:48,16, een prestatie waar hij (terecht) heel blij mee is!

_KJM6289_20170407_175956

Maarten van der Weijden voor KWF
De finales van dag twee zijn gezwommen. En nu is het Maarten van der Weijden die aan de slag moet. Van der Weijden zwom vorig jaar tijdens de Swim Cup 42 kilometer in 10,5 uur en heeft zichzelf voor dit jaar uitgedaagd met een 12 uur-durige race voor KWF Kankerbestrijding. Zaterdagochtend om 08:00 uur weten we hoeveel kilometer Maarten in zijn 12 uur lange race heeft afgelegd!

Voor dag drie van de Swim Cup staan onder andere de 50 meter vrije slag bij de heren op het programma en bij de dames de 100 meter vrije slag. We kijken er nu al naar uit! Wil jij er bij zijn morgen? Koop dan snel je tickets online of morgen aan de kassa.

Back To Top