fbpx skip to Main Content
Joop Alberda Trots Op Breedte Nederlandse Zwemselectie

Joop Alberda trots op breedte Nederlandse zwemselectie

Technisch directeur KNZB maakt kwalificaties en nominaties bekend voor WK Kazan
Na vier dagen Swim Cup in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven maakt technisch directeur Joop Alberda de balans op. Hij is trots op de breedte van de Nederlandse zwemselectie. Na afloop van de Swim Cup maakt hij de kwalificaties en nominaties voor de WK in Kazan bekend.

De Swim Cup in Eindhoven was een toernooi dat gekenmerkt werd door “sporters die terugkeren, talent dat opstaat en Femke Heemskerk die iets heel bijzonders laat zien,” aldus Joop Alberda, technisch directeur van de KNZB. Alberda is tevreden met de prestaties van de Nederlandse zwemtop tijdens de Swim Cup: “Ik ben met name trots op de breedte die de ploeg laat zien. Op de 50 en 100 meter zijn de prestaties goed, maar ook afstanden als de 200 en 400 meter worden steeds beter bezet.” Niet alleen de prestaties in Eindhoven stemmen de technisch directeur tevreden. Ook de Nederlandse records die Sharon van Rouwendaal in Frankrijk verbreekt doet een glimlach bij Alberda op het gezicht verschijnen. “Het is niet niks dat er twee Nederlandse records worden gezwommen. Dat is ontzettend knap.”

Alberda maakte na afloop van de laatste dag van de Swim Cup een de kwalificaties en nominaties bekend voor het WK in Kazan.

Kwalificaties WK Kazan
Heren:

– Sebastiaan Verschuren
Dames:

– Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Moniek Nijhuis, Sharon van Rouwendaal en Inge Dekker

Nominaties WK Kazan
Open Water:

– Sharon van Rouwendaal, Marcel Schouten en Ferry Weertman
Heren (jeugd nominatie):

– Kyle Stolk en Maarten Brzoskowski
Dames (jeugd nominatie):

– Marrit Steenbergen, Esmee Vermeulen en Maaike de Waard

De KNZB zendt voor het WK de volgende estafetteteams uit: 4×200 meter vrije slag heren, 4×200 meter vrije slag dames, 4×100 meter wisselslag dames en een 4×100 meter dames en mixed. Voor alle estafettes zijn nog geen namen bekend gemaakt. Alberda: “Er moet nog flink gepresteerd worden om alle nominaties te verzilveren en ook de poppetjes voor de estafettes zijn nog niet ingevuld. Ik wil met kwalitatief sterke ploegen naar het WK, EYOF en Europese Spelen. De omvang maakt me niets uit.”

Voor de Europese Spelen in Baku worden 9 sporters inclusief estafette aan NOC*NSF voorgedragen. Na goedkeuring door NOC*NSF zal de ploeg gepresenteerd worden.

De kwalificatie voor de EYOF ploeg die naar Tbilisi afreist is nog gaande. De deadline hiervoor sluit op 12 juni.

SCE_website-_KJO4477_20150403_085831-pse-1-2
Back To Top