fbpx skip to Main Content
Finales #3: Goosen En Zandringa Nomineren Zich Voor EK

Finales #3: Goosen en Zandringa nomineren zich voor EK

De laatste sessie van de Swim Cup in Eindhoven is er altijd eentje vol spektakel. En de zwemmers stelden ons ook dit jaar niet teleur.

EJK-limiet voor Hofland

Op de 800m vrije slag was het de Duitse Celine Rieder die er met de winst vandoor ging. De lange afstand voor de vrouwen had ook nog een oranje tintje. Het was Niamh Hofland die in een tijd van 8.53,40 onder de limiet dook voor het EJK in Helsinki.

Vlinderslagspecialisten excelleren  

Op de 100m vlinderslag bij de heren in de IPC-finale is het Marc Evers die er met de winst vandoor gaat. Hij zwemt een tijd van 58,57, een tijd onder de EK-limiet, die hij inmiddels al op zak had! In de finale bij de senioren is het Joeri Verlinden die wint in een tijd van 52,01, tweede finisht Mathys Goosen in 52,38. Goosen zwemt daarmee onder de EK-limiet en nomineert zich voor het EK in Glasgow. Verlinden had de nominatie al binnen.

Bij de dames is het Kinge Zandringa die met de overwinning vandoor gaat. Dat doet ze in een tijd van 58,93 en dat is goed voor een nominatie voor het EK in Glasgow. In dezelfde finale is het Kaylee Dekker die onder de EJK-limiet zwemt in 1.01,15.

#EKlimiet Kinge Zandringa 100 meter vlinderslag

Bij de mannen op de 100m schoolslag is het Ties Elzerman die als eerste finisht in 27,31. Arno Kamminga eindigt als vierde in de finale. Hij zwemt naar de finish in 27,81. De tijden liggen heel dicht bij elkaar.

Afsluiter voor Kromo

Het zijn de vrouwen van de 50m vrije slag die de Swim Cup mogen afsluiten, met in de hoofdrol Ranomi Kromowidjojo. Zij zwemt de vijfde snelste tijd van het seizoen in 24,25.

Daarmee is de Swim Cup Eindhoven 2018 tot een einde gekomen. We hebben mogen genieten van schitterende races. Tot volgend jaar!

Back To Top