fbpx skip to Main Content
Finales #2: Knipping Zwemt Onder De Limiet En Zijderveld Scherpt WR Aan

Finales #2: Knipping zwemt onder de limiet en Zijderveld scherpt WR aan

De tweede finalesessie van de Swim Cup in Eindhoven heeft weer schitterende sportmomenten opgeleverd. Blik met ons mee terug op deze avond!

Parazwemmers bewijzen goede vorm

Op de 400m vrije slag is het Thijs van der End die in zijn klasse S9 een nieuw Nederlands record vestigt in 4.35,51. Naamgenoot Thijs van Hofweegen zwemt in dezelfde race onder de EK-limiet in 5.15,81, die hij gelukkig al op zak had.

De regen aan records gaat nog wel even door bij de parazwemmer. Ook Duncan van Haaren zwemt een Nederlands record, hij doet dit op de 100m schoolslag in 1.05,16 en wint daarmee de IPC-finale. Voor de dames is het Cleo Keijzer die op de 50m rugslag naar een tijd van 36,40 zwemt.

Het hoogtepunt van de avond voor onze paraploeg was ongetwijfeld het Wereldrecord van Chantalle Zijderveld. Op de 100m schoolslag zwom ze naar een tijd van 1.13,68 en scherpte daarmee haar eigen Wereldrecord aan.

Zwemstadion in extase

Kamminga bewees al meerdere malen zijn uitmuntende vorm. In de finale van 100m schoolslag snelt hij naar een tijd van 1.00,04. Ties Elzeman zwom in dezelfde race een tijd van 1.00,97 en is daarmee de vierde man in Nederland ooit die onder de 1.01 zwom. Het publiek gaat uit zijn dak.

Later die avond is het de beurt aan Arjan Knipping om het dak eraf te blazen. Op de 400m wisselslag is het de Oostenrijker Patrick Staber die in een Swim Cup-record de finale wint, maar alle ogen zijn gericht op baan 5. Arjan Knipping is in die baan op jacht naar zijn EK-limiet, het hele stadion juicht hem toe. In een tijd van 4.18,26 redt hij het en nomineert zich voor deelname aan het EK in Glasgow.

Als slotstuk mag Ranomi Kromowidjojo in haar thuisbad het feestje compleet maken. Kromowidjojo snelt in een tijd van 53,65 naar de winst op de 100m vrije slag. Het stadion viert haar overwinning mee en achteraf neemt ze alle tijd om haar fans van een handtekening te voorzien.

Morgen gaan we alweer naar de laatste dag van de Swim Cup in Eindhoven. Dan staan onder andere de 50m vrije slag en 800m vrije slag op het programma.

Back To Top