fbpx skip to Main Content
Eindhoven Klaar Voor Swim Cup Met Nationale Topzwemmers

Eindhoven klaar voor Swim Cup met Nationale topzwemmers

Afgelopen weekend mochten de Nederlandse topzwemmers al in actie komen tijdens de Swim Cup in Den Haag. De ploegen van Marcel Wouda en Mark Faber bewezen daar al hun goede vorm, vele EK-limieten werden reeds behaald. Dit weekend is Eindhoven aan de beurt.

Vanaf morgen, vrijdag 13 april, wordt er in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion gestreden om prijzengeld en kwalificaties voor het EK Zwemmen in Glasgow van komende zomer. Inmiddels hebben al twaalf zwemmers voldaan aan de limieten, waaronder Kim Busch op de 50m vlinderslag en Maaike de Waard op de 50m rugslag. Van de jeugdzwemmers hebben zelfs al 14 deelnemers de limiet gezwommen, zij nomineren zich daarmee voor het EJK in Helsinki. Technisch directeur André Cats maakt in de week na de Swim Cup de voorlopige selecties bekend voor beide Europees Kampioenschappen.

Nieuw dit jaar tijdens de Swim Cup is er voor de echte kilometervreters het NK 5.000 meter, die wordt op vrijdagmiddag gezwommen. Verder zijn er de natuurlijk de vele jeugdevents: de finale van het schoolzwemkampioenschap, de Minior Swim Cup op zaterdag en de Arena Junior Swim Cup op zondag.

Morgen om 09.30 uur gaan de eerste series van start. We worden die ochtend direct verwent met onze Nederlandse toppers in het bad. Zo komen Ranomi Kromowidjojo en Joeri Verlinden in het eerste programma, de 50m vlinderslag, al in actie. Later die ochtend gaan onder andere ook Kira Toussaint (100m rugslag), Ferry Weertman en Kyle Stolk (beide 200m vrije slag) hun eerste meters maken tijdens deze Eindhovense Swim Cup.

Ben jij erbij?

Wil jij live aanwezig zijn bij de Swim Cup? Koop dan hier je tickets. Ben je niet in de gelegenheid? Volg dan onze (live-)kanalen om niks te missen van het zwemspektakel:

Live op twitter, via de Livestream of de livetiming.

Back To Top