fbpx skip to Main Content
Eerste Sessie Swim Cup Vol Met Limieten En Records

Eerste sessie Swim Cup vol met limieten en records

Om 12.00 uur is de twaalfde editie van de Swim Cup van start gegaan in Eindhoven. Op andere tijden dan gebruikelijk, maar voor de optimale voorbereiding op de Olympische spelen zijn de aanvangstijden voor deze keer aangepast. Zo zullen de series om 12.00 uur beginnen, de B-finales om 19.00 starten en de A-finales starten om 21.00 uur.

Diverse records
In de eerste serie kwamen al direct toppers als Maarten Brzoskowski, Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo in actie, spektakel gegarandeerd dus.

De series waren goed voor een aantal (persoonlijke) records. Zo zwom onder andere Tessa Vermeulen op de 100 meter rugslag een mooi persoonlijk record in een tijd van 1:01:78. Tijdens de 50 meter vrije slag kwam onder andere Nyls Korstanje in actie en zwom daar, met een tijd van 22:98, de limiet voor het EJK 2016 in Hongarije. Gevolgd door een schitterende race van Kim Busch. Zij zwom haar serie op de 50 meter vrije slag en behaalde de limiet voor het Europees Kampioenschap in London haar tijd was 25:17.

Verder kwalificeerde Kira Toussaint zich voor het EK van 2016 in London, ze kwam in actie op de 100 meter rugslag en zwom 1:00:51. Ook zwom Ranomi Kromowidjojo weer onder de Olympische limiet op de 50 meter vrije slag.

Vooruitkijken op de avondsessie.
Na een drukke ochtendsessie zal het er vanaf 19.00 uur in de finales echt om gaan spannen. Onder andere de 4×200 vrije slag meter voor de dames is er een om in de gaten te houden. Deze wedstrijd is speciaal toegevoegd aan het programma om de dames nog een kans te geven op Olympische kwalificatie. Ook zullen de finales van de 50 meter vrije slag bij zowel de vrouwen als de mannen gezwommen worden. Hier zullen onder andere Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo in actie komen. Ongetwijfeld zullen ze de tijden die ze in de series hebben gezwommen willen verbeteren tijdens de finales.

Koop nu je tickets!
Er zijn nog tickets beschikbaar aan de kassa. Dus wil jij onder andere de snelle, spectaculaire 50 meter vrije slag finale live zien dan kan je er bij zijn.

Net in de gelegenheid om naar het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te komen? Volg ons dan hier live of via het live twitterverslag.

Back To Top