fbpx skip to Main Content
De Waard Zwemt Snelle Tijden In De Eerste Ochtendsessie Van Swim Cup

De Waard zwemt snelle tijden in de eerste ochtendsessie van Swim Cup

Deze ochtend om 10.00 uur is de 13e editie van de Swim Cup van start gegaan. Tijdens deze editie  wordt er gestreden om nationale titels en startbewijzen voor het WK in Budapest, EJK in Netanja en de EYOF in Györ.

Tweemaal WK-limiet op 50 m rugslag (V)
Het waren de mannen op de 50 meter rugslag die het spits afbeten. Gevolgd door de dames op dezelfde afstand, waar Maaike de Waard en Kira Toussaint als snelste twee vrouwen kwalificeerden voor de finale. Maaike de Waard, die de limiet voor het WK in Den Haag al had gezwommen, zwom dit maal weer onder de WK-eis van 28.35 in een tijd van 27.96. Gevolgd door Kira Toussaint in een tijd van 28.13, die daarmee ook onder de limiet voor het WK zwom. Dat er maar liefst tweemaal onder de WK-limiet wordt gezwommen op dit onderdeel is uniek voor de Nederlandse dames en daarmee een grootse prestatie.

Dames domineren de ochtend op de korte afstanden
Later op de ochtend is het nogmaals Maaike de Waard die ijzersterk is in het Eindhovense bad. Ditmaal is het op de 50 meter vlinderslag in een tijd van 26.02. En met deze tijd zwemt ze ook op dit onderdeel onder de WK-limiet. Maar ook nu is ze niet de enige die dit doet. Ranomi Kromowidjojo zwemt in de laatste serie een tijd van 25.84.

Naast het geweld van de Nederlandse dames zorgt Duncan van Haaren voor een Europees paralympisch record op de 200 meter schoolslag in 2.30,85.

Finales
De ochtendsessie zit erop en we kijken alvast vooruit naar de finales van later vandaag. Op de 50 rugslag gaan Maaike de Waard en Kira Toussaint met elkaar de strijd aan om de Nationale titel. En gaat Femke Heemskerk wederom voor de titel Nederlands Kampioene op de 200 meter vrije slag?

Wil jij erbij zijn? Kaarten zijn nog te koop aan de kassa. En volg ons anders live via onze livestream.

Back To Top