fbpx skip to Main Content
Dag 1 Van De Swim Cup In Het Nieuws

Dag 1 van de Swim Cup in het nieuws

Dag twee van de Swim Cup staat op het punt van beginnen, maar voor die tijd genieten we nog even na met mediaberichten van gisteren. We hebben namelijk mogen genieten van de nieuwsberichten, met onder andere de twee Nederlandse records van Arno Kamminga en Kira Toussaint. Lees hier verder. 

Omroep Brabant: “Ranomi Kromowidjojo pakt ook ticket voor 50 meter vlinderslag op EK in Glasgow”. 

Ranomi Kromowidjojo heeft vrijdag bij de Swim Cup in Eindhoven de 50 meter vlinderslag op haar naam geschreven. De PSV-zwemster tikte in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion als eerste aan in 25,65. Lees hier meer. 

Noord-Hollands Dagblad: “Wereldrecord op zwemmijl voor Bas Takken”

Op de Swim Cup in Eindhoven scherpte paralympisch zwemmer Bas Takken het wereldrecord op de zwemmijl vrijdagavond aan tot 16.11,71 minuten.

De te kloppen tijd (16.19,70) stond op naam van de Amerikaan Ian Silverman. Halverwege de race zwom Takken al negen seconden onder zijn eigen pr en al bijna gelijk aan de tijd van Silverman. Na 900 meter waren dat tien tellen en kon serieus aan een nieuwe mondiale toptijd worden gedacht. Lees hier meer. 

Nu Sport: “Kamminga en Toussaint scherpen Nederlandse records in Eindhoven aan. 

Arno Kamminga heeft vrijdag zijn eigen Nederlands record op de 200 meter schoolslag weer aangescherpt. Kira Toussaint brak bij de Swim Cup in Eindhoven de nationale toptijd die ze vorige week zelf had gezwommen op de 100 meter rugslag. Lees hier meer.

Sportnieuws.nl: “Korstanje scheurt uit pak maar zwemt wel naar nieuw PR: ‘Kreeg er een boost van’”

Zwemmer Nyls Korstanje is als een beest van start gegaan tijdens de Swim Cup in Eindhoven. Het 19-jarige talent zwom op de 50 meter vlinderslag ruim onder de EK-limiet: 23,54. Lees hier meer. 

Back To Top