fbpx skip to Main Content
Brzoskowski, Stolk En Kamminga Op Jacht Naar WK-limieten

Brzoskowski, Stolk en Kamminga op jacht naar WK-limieten

De tweede dag van de Swim Cup is van start. En in de series ging men al op jacht naar snelle tijden onder de WK-limiet.  

Toussaint en De Waard zijn gewaagd aan elkaar
Waar het gisteren al spannend was tussen de twee rugslag specialisten op de 50 meter, was dat ook het geval op de 100 meter rugslag. Kira Toussaint wist sneller aan te tikken, dan Maaike de Waard in een tijd van 1:00,65 voor Kira en een tijd van 1:01,59 voor Maaike. Vanmiddag gaan de dames uitmaken wie het snelste is over 100 meter.

Kamminga nipt tekort voor nationaal record
Gisteren was een ijzersterke dag voor Arno Kamminga, het talent op de schoolslag. Deze ochtend moest hij zich ook bewijzen op de 50 meter schoolslag. Hij zwom een mooie tijd van 27,64, waarmee hij zich als eerste voor de finale wist te plaatsen. Met deze tijd kwam Kamminga 0,2 seconde tekort om het Nederlandse record te evenaren en om onder de WK-eis te duiken. Kamminga gaat vanmiddag alles op alles zetten om een snellere tijd neer te zetten. Dat belooft spektakel te worden!

Kim Busch en Marrit Steenbergen zijn de Nederlandse toppers op de 100 meter vlinderslag. Zij racete naar een tijd van 1:00,43 voor Busch en 1:01,12 voor Steenbergen. Steenbergen zwemt daarmee onder de EJK-limiet. Vanmiddag gaan zij strijden voor de Nationale titel.

Spannende finale gegarandeerd

Voor de 200 meter vrije slag stonden er veel Nederlandse toppers op de startlijst. In serie zeven was het Kyle Stolk die zich plaatste voor de finale van vanmiddag in 1:48,74. Gevolgd door Stan Pijnenburg in serie 8 met een tijd van 1:48,91. In de laatste serie waren het Maarten Brzoskowski, Ben Schwietert en Ferry Weertman die de dienst uitmaakten. Met een eindsprint van alle drie de heren was het toch Brzoskowski die zich als eerste plaatste voor de finale van vanmiddag in een tijd van 1:48,44, gevolgd door Schwietert in 1:49,14 en Weertman in 1:49,29.

De kwalificatie-eis voor het WK op dit onderdeel is scherp: 1:46,68. Maar voor Brzoskowski en Stolk is dit hét moment om zich te kwalificeren op dit onderdeel. Dat het vanmiddag een spannende finale gaat worden, is zeker.

Wil jij er deze middag bij zijn? Koop dan je tickets bij de kassa. Of kijk live met ons mee onze livestream.

 

Back To Top