skip to Main Content

Zwemtop naar Swim Cup Den Haag in Hofbad

6 t/m 8 april met Ranomi Cup voor UNICEF

Den Haag, 23 maart 2018 – Van vrijdag 6 t/m zondag 8 april is het Haagse Hofbad voor de 2e keer het toneel van Swim Cup Den Haag. Na een eerste succesvolle editie wees de KNZB wederom een prestigieuze Swim Cup toe aan het Hofbad in de Hofstad. De Nederlandse zwemtop en de paralympische top, met Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk als blikvangers  verschijnt in Den Haag aan de start.

NJJK op vrijdag, Nationale Arena Clubmeet op zaterdag

De Swim Cup kent deze editie een vol programma. In de pauze van het programma op vrijdag 6 april strijden de beste junioren- en jeugdzwemmers van Nederland op de lange afstanden om de titels van 800 en 1.500 meter. Op zaterdag 7 april strijden de beste minioren teams tijdens de Nationale Arena Clubmeet om de titel ‘beste club van Nederland’. Hier gaat het niet om individuele prestaties, maar om teamprestaties. Behalve de titel kunnen de zwemmers hier ook een clinic met Ranomi Kromowidjojo winnen.

Ranomi Cup The Hague voor UNICEF

Op zondag is de Ranomi Cup voor UNICEF voor jeugdzwemmers het belangrijkste side-evenement. De startgelden van deze race gaan volledig naar UNICEF. Naamgever van de Ranomi Cup is Olympisch kampioen en UNICEF ambassadeur Ranomi Kromowidjojo die zelf ook aanwezig is op de Swim Cup Den Haag.

De Haagse toernooidirecteur Ed de Kievit heeft de puntjes op de i gezet voor een perfecte editie van de Swim Cup: “Wederom is het gelukt om de Swim Cup naar Den Haag te halen. Toch het grootste internationale toernooi in Nederland. Met vrijwilligers georganiseerd zetten we toernooi van formaat neer. Een beloning voor Den Haag en het Hofbad. Ook dit jaar met veel inzet voor UNICEF, waar natuurlijk Ranomi die als ambassadeur veel goed werk verricht hartstikke blij mee is.”

Nederlandse top, internationaal veld

Naast Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk verschijnt een groot deel van de Nederlandse top aan de start. In de loop van volgende week wordt het deelnemersveld definitief bekend gemaakt. Meer informatie over startlijsten, programma en toegangskaarten is te vinden op deze website. Het programma start vrijdagochtend om 10.00 uur. Kaarten zijn beschikbaar vanaf 7 euro.

Back To Top